Gătitul sub presiune

 Și nu ne referim la oala sub presiune…

Gătitul poate fi simplu definit ca “prepararea hranei pentru a mânca, prin supunerea acesteia la căldură, fierbere, coacere sau prăjire”,dar această activitate poate fi mai mult decât atât. Conform opiniei unanime a numeroși terapeuți, gătitul este o activitate benefică în momentele în care ne simțim deznădăjduiți. Opinia lor pornește de la ideea că acestă ocupație implică folosirea tuturor simțurilor,  inclusiv elemente fizice (abilităţi senzoriale şi motorii), socio-culturale (atitudini şi semnificaţii simbolice de activitate), aspecte cognitive (de memorie și atenție), intrapersonală şi interpersonale (stima de sine,încrederea în sine), ajutând la îmbunatirea acestora.

Gătitul poate fi o modalitate relaxantă de a-ți verifica și alte competenţe şi o oportunitate de introspecţie în abilităţile proprii, oferind un sentiment de realizare după înfăptuirea unei mese satisfăcatoare. Mai exact, acestă activitate ne orienteaza atenția spre îndeplinirea unui scop mai ușor de atins. Nutriția corectă  îți oferă o stare psihică sanătoasă, te vei simți vioi, pozitiv și cu chef de viață.

Despre aceste avantaje ale gătitutului vorbește și Marian Keyes în carte ei Saved by Cake . Cunoscuta scriitoare irlandeză povestește cum a trecut de o depresie majoră cu ajutorul acestei activități minunate.  O novice completă în bucătărie, Marian a decis să facă un tort pentru un prieten când și-a dat seama că de acest lucru avea nevoie pentru a trece prin fiecare zi. Şi astfel ea a copt în fiecare, și-a scris reţetele pe foaie şi încetul cu încetul a început să iasă din depresie. Cu capitole despre brioșe, prăjituri cu brânză, bezele și macaroons, prăjituri de ciocolată și de fructe, Marian oferă sfaturi şi sugestii pentru ca orice începător să poată realiza aceste rețete.

Nu condescendent, ci întotdeauna onest şi spiritual, accesibil şi plin de distracţie, acesta este stilul inimitabil al lui Marian Keyes.

Mai multe cărți care să vă destindă prin gătit: займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *