Gânduri despre noul an

go and do

Se trage cortina peste 2015 în noaptea asta şi spunem la revedere unui an mai bun sau mai rău, dar un an care, sper eu, ne-a învăţat mai multe pe toţi şi ne-a adus mai aproape de tot ceea ce ne dorim pentru noi înşine, dar şi pentru cei dragi nouă. Acum, în ultima zi, tragem linie, adunăm şi încercăm să ne amintim doar lucrurile bune şi lecţiile, bem o cupă de şampanie şi sperăm ca 2016 să fie cel mai bun an pe care l-am trăit vreodată.

Dar ce facem efectiv? Nimic nu vine – sau nu vine când şi cum trebuie – dacă nu înlesnim cumva noi momentul. E riscant să aştepţi kairos-ul, momentul potrivit pentru a începe ceva, din cauza unui motiv foarte simplu: clipa perfectă nu există. Niciodată nu vei fi pregătit să-ţi dai demisia, să faci un copil, să suni la compania aia să întrebi dacă au un post care te-ar avantaja, să ceri, în loc să aştepţi ca celălalt să ghicească ce îţi doreşti exact. Cumva, toate vocile din capul tău care spun “nu” trebuie să tacă şi ele vor tăcea dacă te apuci pur şi simplu.

Cum poţi să-ţi croşetezi viaţa pe care ţi-o doreşti? Dorindu-ţi multe pentru tine.

Experienţele sunt mai bune decât lucrurile, aşa că acumulează mai multe dintre acestea. Începe un program de 30 de zile… de ce vrei tu: să faci exerciţii timp de 20 de minute pe zi, să citeşti mai mult, să dormi mai mult, să găteşti ceva delicios în fiecare zi, să petreci mai mult timp cu persoanele dragi din viaţa ta, să cercetezi un domeniu care te pasionează, să faci ceva cu mâinile – scrie o scrisoare cu creionul, de exemplu – sau să îţi plănuieşti ziua următoare într-o agendă, etc. Dacă eşti ca mine, planurile te vor energiza imediat.

Scrie o listă de 50-100 de lucruri pe care le vrei în viaţa ta: ce vrei să faci, cine vrei să fii, unde ai vrea să mergi, cine ai vrea să te însoţească. Lucrurile vor fi mult mai clare în mintea ta, iar claritatea e de-a dreptul necesară când te apuci să fii cine vrei să fii cu adevărat.

Fii mai conştient de gândurile tale. Şi, da, aici mă refer mai mult la cele negative. Ele vin de undeva, încearcă să-ţi spună ceva şi nu vor pleca până ce problema nu e rezolvată. Nimic nu pleacă până nu învăţăm lecţia.

Încearcă o schimbare de înfăţişare. Poate părea o frivolitate, dar lucrurile mici te pun pe tine într-o nouă perspectivă şi, odată ce ţie îţi place ce vezi în oglindă, şi celorlalţi le va veni mult mai uşor să îţi recunoască calităţile.

Sună! Sună tu prietenul acela cu care n-ai mai vorbit de mult, fă tu cele mai multe eforturi ca să vă vedeţi. Dacă e menit să rămână în viaţa ta, veţi găsi o modalitate să vă întâlniţi şi să recuperaţi. Dar fă-ţi partea şi nu aştepta de la el să facă primul pas. Ca în majoritatea lucrurilor, renunţă la aşteptare.

Dacă succesul înseamnă să faci ceea ce alţii nu vor să facă, mergi pe scări în loc să iei liftul; marşează pe autenticitate în loc să crezi că te face să pari slab; pune întrebarea aceea chiar dacă ţi se pare că e stupidă. Astfel, vei reuşi nu numai să deschizi uşi în ceilalţi, dar şi ferestre în tine însuţi.

Fă ceva de care ţi-e frică, fii recunoscător, fii ucenic în tot ceea ce faci, nu mai fuma, nu mai mânca atât de multă sare sau zahăr, învaţă să iei decizii mai bune, mergi într-un loc unde n-ai fost niciodată. Planurile acestea nu se vor demoda niciodată pentru că implică responsabilitate pentru propria viaţă.

Tu cu ce gânduri închei anul?

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *