Frumusețea stranie a imaginilor medicale

Norman Barker era proaspăt absolvent a Maryland Institute College of Art când a primit sarcina de a fotografia un rinichi. Rinichiul uman, extras în timpul unei autopsii, era acoperit de chisturi, semn al unei afecțiuni de rinichi polichistic.

“Medicul mi-a spus că sarcina mea este să mă asigur că rinichiul va arăta ‘frumos’ deoarece urma să fie publicat într-un prestigios jurnal medical” povestește Baker în ultima sa carte, Hidden Beauty: Exploring the Aesthetics of Medical Science. “ Îmi amintesc că m-am gândit, doctorul acesta este nebun, cum aș putea să fac acest specimen bolnav de culoare roșie să arate frumos?”

30 de ani mai târziu, fotograful medical și profesorul de patologie și artă al școlii de medicină John Hopkins, ți-ar spune că bolile debilitante ale oamenilor pot fi foarte fotogenice sub microscop, mai ales dacă specialiștii le studiază folosind pete de culoare pentru a spori diferite forme și tipare.

Cartea cuprinde aproximativ 100 de imagini, adunate de la peste 60 de specialiști în domeniul științific medical, care a dat naștere și unei expoziții pe aceeași temă.

 

 

 

 

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *