Frumoasa şi Bestia – basme repovestite

Vă sună cunoscute weekend-urile acelea în care nu vă ridicaţi din pat pentru că aţi pus mâna pe o carte extraordinară şi trebuie, pur şi simplu TREBUIE să vedeţi ce se întâmplă până la final?

Ei bine, tocmai am avut parte de o asemenea experienţă. Nu ştiu dacă a plouat, a nins sau a fost furtună solară, Cruel Beauty m-a teleportat de acasă într-o lume magică, în care am speculat şi am citit cu sufletul la gură un amestec de mister, mister şi încă puţin mister – cu final neaşteptat şi ceva răsturnări de situaţie (nu neapărat spectaculoase, vorbim totuşi de repovestirea unui basm cunoscut şi îndrăgit, nu de un film de acţiune).

În realitate, eram în pijamalele mele preferate cu Mickey M. şi cu o pungă de chips-uri în braţe, dar în mintea mea eram personajul principal dintr-o versiune contemporană şi uşor modificată a basmului Frumoasa şi Bestia.

 “Why is he scared of the dark?”
I meant the words for a joke, but Shade nodded seriously. “Like all monsters. Because it reminds him of what he truly is”.”

Cruel Beauty

De când s-a născut, Nex a fost promisă celui care domneşte peste Arcadia şi care a pus un blestem peste ţinut de mai bine de 900 ani – un monstru din cauza căruia mama fetei a murit. Tatăl acesteia, în dorinţa de a-şi răzbuna soţia, pune la cale un plan nesăbuit, folosindu-se de fiica sa. Iar de când se ştie, Nyx s-a pregătit pentru ziua în care-l va ucide şi va elibera locuitorii Arcadiei.

Dar cum planul de acasă nu se potriveşte cu cel… de la castel, ajunsă în casa noului soţ, Nyx descoperă un adevăr mai mare decât planul ei, mai mare decât răzbunarea, mai mare decât Arcadia întreagă.

 “If one of us had to die, it ought to be the one with poison in her heart.”

Mai multe cărți din categoria Fantasy, disponibile aici.

Author: Andreea Rau

Visez cu ochii deschişi. Citesc. Scriu. Cânt, atunci când nu mă aude nimeni. Sunt fericită, uneori. Vreau să evadez din realitate şi să-mi construiesc o lume imaginară, în care să pot trăi. Sunt ca tine. Un simplu om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *