Fructele – Miracol sănătos și…gustos! (2)

 

Pentru că deseori ne place să ne răsfățăm și să ne delectăm papilele gustative, astăzi vom prezenta o serie de fructe…exotice. Să nu credeți însă că acestea au un statut superior și proprietăți deosebite, care nu se găsesc și în fructele obișnuite. Totuși, consumarea lor oferă o plăcere specială, care îmbogățește experiența hrănirii.

Litchi: acest fruct al unui copac originar din China se remarcă pentru conținutul mare de vitamina C, care îl depășește pe cel al portocalelor sau lămâilor. De asemenea, îmbunătățește sistemul imunitar.

Lichi

Kiwano: acest fruct originar din Africa este, în realitate, un castravete sălbatic foarte aromat. Țepii de pe coaja lui sunt cărnoși, iar pulpa lui, gelatinoasă. Are proprietăți digestive și laxative.

Mangustanul: originar din Thailanda, unde este considerat o adevărată delicatesă, acest fruct are un gust dulce-amărui, care amintește de cel al prunelor.

Tamarillo: numit și roșie de copac datorită aspectului său, care este asemănător cu cel al roșiei, fructul este originar din America de Sud, se mănâncă proaspăt și are un gust ușor acid.

Rambutanul: acest fruct originar din Malaysia are o pulpă similară cu cea de litchi, cu o aromă asemănătoare cu cea a migdalelor.

Tamarindul: pulpa ușor acidă a acestui fruct cu aspect de leguminoasă este un laxativ eficient.

Păpălăul: originar din Asia de Est și China, acest fruct este cultivat acum în Columbia. Este ca o cireașă cu o aromă delicious de acrișoară.

Cactusul cu pulpă comestibilă (night blooming cereus): acest fruct este acoperit cu ghimpi, asemeni cactusului care îl produce. Pulpa este însă foarte dulce și aromată.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Marie Beyle

Niciodată frumosul nu va înceta să ne inspire. Admir arta: natura înconjurătoare, literatura, pictura. Citesc și aprofundez istoria, pentru că "nu tot ceea ce este vechi este neapărat și demodat, după cum nu tot ceea ce este nou este și modern". Găsesc inteligență în zâmbetul unui copil și sunt de acord cu Mihai Eminescu când afirmă că "orice cap omenesc seamănă c-o odaie. Întrebarea e ce fel de odaie, ce aer, ce lumină e în ea și ce societate găsești".

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *