Fructele – Miracol sănătos și…gustos! (1)

Bineînțeles, sănătatea este una dintre principalele griji ale vieții noastre. Nu numai cărțile și revistele sau site-urile și blogurile pun preț pe alimentația sănătoasă sau dietele corespunzătoare, dar și televiziunile au un spot publicitar obligatoriu de atenționare de diferite tipuri: “Pentru o viață sănătoasă faceți mișcare cel puțin 30 min. pe zi”, “Pentru o viață sănătoasă beți cel puțin 2 litri de apă pe zi ” sau “Pentru o viață sănătoasă consumați fructe și legume”. Noi ne vom opri asupra ultimei categorii menționate. De ce? Pentru ca fructele oferă o multitudine de avantaje și totodată un gust plăcut și aromat, care va îndepărta sentimentul de tratament strict sau dietă.

Fructe remineralizante: Nuca de cocos – este foarte bogată în magneziu, calciu și fosfor. De asemenea, alte alimente care refac mineralele sunt migdalele, lucerna, varza, portocalele sau frunzele napilor.

Fructe antioxidante: Portocalele – conțin patru antioxidanți puternici: vitamina C, betacarotenul (provitamina A), flavonoizii și acidul folic. Acestea ajută la evitarea arteriosclerozei și a trombozei. Alte alimente antioxidante: căpșunele, citricele și nucile.

Fructe antianemice: Fisticul – conține fier în cantități egale sau chiar mai mari decât lintea, pe lângă cupru și alte oligoelemente care stimulează producerea de sânge. Sfecla roșie, caisele, fructul pasiunii, spanacul și fetica ajută deasemeni la sporirea cantității de fier.

Fructe anticancerigene: Broccoli – elementele sale fitochimice încetinesc sau opresc dezvoltarea celulelor canceroase. Alte alimente anticancerigene sunt conopida, varza, portocalele, lămâile, prunele, strugurii și roșiile.

Fructe hipolipidemiante: Avocado – este antianemic, protejează mucoasa digestivă și acționează ca un tonic, pe lângă nivelul de scădere a nivelului colesterolului din sânge și al trigliceridelor. Fasolea, nucile englezești, semințele de floarea soarelui ajută deasemeni în această problemă.

Fructe care ajută digestia: Ananasul, papaya, zucchini, cartofii și bamele.

“Don’t forget that the fruits belong to all and that the land belongs to no one.”

Jean-Jacques Rousseau

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Marie Beyle

Niciodată frumosul nu va înceta să ne inspire. Admir arta: natura înconjurătoare, literatura, pictura. Citesc și aprofundez istoria, pentru că "nu tot ceea ce este vechi este neapărat și demodat, după cum nu tot ceea ce este nou este și modern". Găsesc inteligență în zâmbetul unui copil și sunt de acord cu Mihai Eminescu când afirmă că "orice cap omenesc seamănă c-o odaie. Întrebarea e ce fel de odaie, ce aer, ce lumină e în ea și ce societate găsești".

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *