Cum să faci marketing gratuit

 101 Ways

Strategii simple dar puternice de marketing pe care orice firmă poate să le pună în aplicare și mai ales să și le permită.

Nu a existat niciodată un moment mai bun pentru a fi comerciant sau antreprenor decât acum. Datorită internetului, o lume nouă de tactici libere şi ieftine vă pot ajuta să vă faceți cunoscuți chiar și dacă aveți un buget limitat de marketing.

Cartea Free Marketing vă oferă peste de 100 de idei de marketing care dau rezultate, dacă aveți un buget de marketing mic, sau nu aveți deloc un astfel de buget.

Free Marketing: 101 Low and No-Cost Ways to Grow Your Business
Găsiți aici idei creative cu aplicabilitate pe Internet şi offline. Citind veţi descoperi metode de a transforma clienţii de top în forță de vânzări gratuită și metode de a-i face chiar pe concurenții voștri să vă promoveze produsele noi, dar și multe altele.

Utilizați videoclipuri simple Youtube pentru a vă creşte vânzările! Youtube e al doilea motor de căutare din lume după Google.

Organizați o licitaţie pe site-urile specifice în scopuri publicitare. Însuși autorul, Jim Cockrum a câștigat 30.000$ şi foarte multă publicitate gratuită dintr-o singură licitaţie pe eBay, puteți face și dvs. o încercare pe okazii.ro, spre exemplu.

Dezvoltați o afacere de succes, fără a lăsa bugetul de marketing vă spună “Nu”.

Jim Cockrum a dovedit că strategiile cele mai puternice de marketing sunt și cele mai ieftine.

Puteți citi un capitol din carte aici!

 

Business to Business

The B2B Social Media Book: Become a Marketing Superstar by Generating Leads with Blogging, LinkedIn, Twitter, Facebook, Email, and More
Condimenteză planurile tale de marketing B2B cu strategii social media cu eficacitate dovedită.

Aflaţi cum puteți aplica instrumentele social media în cazul companiilor B2B și cum acestea pot duce la lead-uri și vânzări concrete. Specialiștilor în marketing B2B le este adeseori subapreciată importanța în procesul de business din destule companii.

Social media și marketingul online oferă un mix atractiv între informații, instrumente și resurse de reducere a costurilor, care pot transforma un ‘marketer’ în superstar.

Cartea B2B Social Media oferă strategii complexe de abordare pentru a utiliza la maxim facilitățile LinkedIn, Twitter, Facebook șcl. în beneficiul companiilor B2B. Ea este destinată specialiștilor care doresc să treacă la nivelul următor și să realizeze un pas decisiv în carieră.

Citește un fragment aici!

Become Viral

Mesajele tale de promovare sunt atât de interesante încât sunt răspândite de bună voie de către cei care intră în contact cu ele către grupul lor de prieteni și cunoștințe. Dar de ce este nevoie ca să capete acest caracter viral? Ce fel de reclame este cel mai probabil să fie distribuite și ce gen de oameni sunt cei care le distribuie?

Thales Teixira de la Harvard Business School evidențiază 5 probleme care pot împiedica transmiterea unui mesaj promoțional.

1. Brandingul proeminent alungă spectatorii

Atunci când vizionează un clip, oamenii se concentrează asupra câtorva lucuri – puține la număr – la ochii și gura protagoniștilor și la logo. Cu cât un logo va fi mai proeminent și mai insistent, cu atât este mai probabil ca spectatorii să renunțe la vizionarea materialului.

Chiar dacă le place respectivul brand, percep inistența ca și manipulare și instinctiv se feresc prin întreuperea mesajului emis. Se recomandă folosirea integrată, intermitentă a brandului, a așa numitului ‘brand pulsing’

2. Oamenii se plicitisesc imediat

A menține publicul angajat ține în mare parte de 2 emoții: amuzamentul și supriza! Creați aceste emoții cât mai repede în mesajul vostru, pentru a capta atenția Un exemplu foarte bun în acest sens este reclama Bud Light ‘Swear Jar’

3. Oamenii se uită o vreme și apoi se plictisesc

Atunci când intrați de la frig într-o încăpere călduroasă și resimțiți plăcere, la scurt timp vă obișnuiți cu senzația și nu vi se mai pare un eveniment demn de atenție. La fel și într-un mesaj de promovare vă recomandăm să alternați stările emoționale, construiți un montagne russe de senzații. Aceași reclamă la Bud Light este sugestivă în acest sens, vă invit să o urmăriți:

4. Oamenilor le place mesajul, dar nu-l distribuie

Atenție la faptul că există întotdeauna reținere de comunicare a unor mesaje șocante, cu tematică controversată din teama de a nu ofensa sau a fi judecat ce către ceilalți. Suprindeți, dar nu șocați!

5. Cu toate acestea oamenii tot nu distribuie mesajul

În acest caz mesajul nu a ajuns la genul de persoane care să facă așa ceva. Există două caracteristici esențiale al persoanelor care vor distribui în mare măsură un mesaj, aceștia sunt extrovertiți și egocentrici, comunicativi dar care înceară în același timp să-și îmbunătățească legăturile sociale.

O să va placă și:

Vezi toate cărțile tin categoria Vânzări și Marketing!

Pentru orice detalii vă stăm cu drag la dispoziție. Contatați-ne!

 Mult Succes!

Author: aralya

Loving person, people watcher & listener, german teacher, enjoys working @Books Express Write me an e-mail at bogdana@books-express.ro

1 thought on “Cum să faci marketing gratuit”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *