First Bite. How We Learn to Eat

first biteBee Wilson este scriitoare pe teme de alimentație și pornind de la ideea că nici unul dintre noi nu s-a născut știind ce trebuie să mănâce, este decisă ne ajute în drumul nostru spre a descoperi cum putem schimba obiceiurile alimentare din familie, începând cu cei mici.

În copilărie, învățăm ce înseamnă o porție de mâncare, cât de sărat este prea sărat, dacă ne place broccoli sau nu și că uneori tânjim după anumite prăjituri. Dar cum se întâmplă acest lucru? Care sunt originile gustului? Sau odată dobândite obiceiuri alimentare și preferințe se mai pot ele schimba oare?

Cartea First Bite, How We Learn to Eat are la bază cele mai recente studii ale cercetătorilor din psihologie alimentară, neuroștiință și nutriționiști pentru a descoperi care sunt factori care ne modelează obiceiurile alimentare și cum putem să îi folosim spre binele copiilor noștri. O parte dintre factorii menționați de Bee Wilson în cartea sa sunt:

  • familia și cultura
  • memoria și genul
  • foamea și iubirea

bee-wilson

Un aspect interesant din organizarea cărții este faptul că Bee folosește foarte multe studii de caz aparte. Persoane care nu pot mânca decât alimente de o singură culoare, copii care nu mănâncă decât hot dog sau doctori care au găsit măsuri radicale pentru a introduce legumele în alimentația copiilor. De asemenea, autoarea analizează modul în care oamenii mănâncă în diferite părți ale lumii.

În final aflăm că, din fericire, există un potențial uriaș atât la adulți, cât și la copii pentru a învăța obiceiuri noi, sănătoase de alimentație. Bee Wilson ne spune ce a funcționat în planurile alimentare pe care le-a supervizat, care sunt tehnicile pe care le putem folosi pentru cei mici și care sunt pași pentru noi ca adulți spre un regim sănătos și o viață fericită.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *