Orange Prize for Fiction 2011 – Nicole Krauss

Nicole Krauss s-a născut în 1974 în New York. A crescut în Israel și a urmat cursurile Universităților Stanford și Oxford. A scris poezii, la care a renunțat brusc, declarând că era “o misiune imposibilă pentru precizia poetică”.Nicole are bunici din Ucraina și Germania, cărora le-a dedicat bestseller-ul său din 2005, The History of Love. Romanul prezintă întocmai povestea lor de iubire, dar evocă melancolic și Israelul și tradiția iudaică. 

 Cartea Great House a fost nominalizată la National Book Award în 2010 și se află și pe lista scurtă pentru Orange Prize for Fiction 2011.Great House rezintă parcursul unui birou colosal cu zeci de sertare, care conectează destinele a 4 personaje (și cei dragi acestora) în mod iremediabil. Povestea este bântuită de următoarele întrebări: “Ce le lăsăm copiilor și cum percep ei visurile si eșecurile noastre?” și “Cum reacționăm la dispariție, distrugere și schimbare?”

One of us had loved the other more perfectly, had watched the other more closely, and one of us listened and the other hadn’t, and one of us held on to the ambition of the one idea far longer than was reasonable, whereas the other, passing a garbage can one night, had casually thrown it away.  Nicole Krauss – Great House

Citește un fragmentCitește despre Orange Prize for Fiction 2011 și despre celelalte finaliste: Emma DonoghueAminatta FornaEmma HendersonKathleen Winter și Tea Obreht.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *