Filmul săptămânii: Dracula Untold

În 3 octombrie, va fi lansat în cinematografe Dracula Untold, cel mai nou film despre legendarul Dracula.

Fimul cu un buget de 100 de milioane de dolari, a beneficiat de o distribuţie de excepţie cu Luke Evans (cunoscut pentru rolurile interpretate în The Hobbit, Fast and Furious, Immortals şi The Three Musketeers) în rolul lui Vlad Ţepeş, Dominic Cooper (Need for Speed, Abraham Lincoln: Vampire Hunter, Captain America: The First Avenger) în rolul lui Mehmed şi Charles Dance (Game of Thrones) în rolul vampirului Caligula, care îl transforma pe Vlad.

În Dracula Untold este reinventată biografia lui Vlad Ţepeş, povestea începând când Vlad era încă muritor si domnitor al Transilvaniei şi descriind relaţia turbulentă a acestuia cu violentul şi neîndurătorul sultan Mehmed. Pentru a-şi salva ţara şi familia de cotropitorii otomani, Vlad devine o creatură a întunericului, care poseda forţa a o suta de bărbaţi şi viteza unei stele căzătoare, dar care este dominat de setea de sânge.

Cu toate că Dracula Untold se axează pe întâmplările tragice care l-au determinat pe Vlad Ţepeş să încheie sângerosul pact care avea să-l transforme în temutul Dracula, cele mai multe filme şi romane despre Dracula spun povestea acestuia după transformarea în vampir.

Unele dintre cele mai cunoscute cărţi care îl portretizează pe Vlad Ţepeş drept Dracula sunt Dracula de Bram Stoker (horror-ul gotic care l-a transformat pe domnitor într-un vampir), trilogia Night Prince de Jeaniene Frost, seria Dorina Basarab de Karen Chance, The Historian de Elizabeth Kostova şi Dracula, My Love: The Secret Journals of Mina Harker de Syrie James.

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *