Filme de Oscar, cu greșeli

 Au primit nominalizări la premiile Oscar și laude din partea criticilor, dar asta nu înseamnă că sunt perfecte. Cei de la moviemistakes au publicat o serie de greșeli apărute în producțiile cu șanse la Oscarurile din acest an. V-am pregatit mai jos filmele care participă la premiile Academiei, dar care au câteva greșeli trecute cu vederea.   

Moneyball

Filmul este nominalizat la “Cel mai bun film”, iar Brad Pitt a primit și el o nominalizare la “Cel mai bun actor”. Există o scena in film, când fiica protagonistului îi cântă acestuia un cântec la chitară. Problema este că, deși acțiunea se petrece in 2002, melodia “The Show” a fost lansată mai tarziu. O altă greșeală din film: în flashback-urile cu Billy Bean tânăr, acesta ține bâta de baseball in mâna dreaptă, iar într-o poză din copilărie o ține în mâna stângă.

  
The Help

The Help

Cu cât acțiunea din film este mai veche, cu atât ele sunt mai susceptibile să conțină greșeli din motivul că rareori ne aducem aminte când a fost inventat și a devenit accesibil oamenilor. În “The Help”, apar stropitori de gazon automate, care au fost inventate prin anii ’70, în timp ce acțiunea filmului are loc în anii ’60. În același film, apare și un aspirator lansat pe piață de-abia în anul 1978. 

Midnight in Paris

 Midnight in Paris

“Midnight in Paris” este nominalizat la “Cel mai bun film” și “Cel mai bun scenariu” și a stârnit un mare interes printre parizieni, în timpul filmarilor. Există o scenă în care Gil, interpretat de Owen Wilson, merge pe malul Senei și puteți observa o mulțime de oameni care privesc la ce se intamplă pe platourile de filmare.

 War Horse

In filmul realizat de Steven Spielberg, “Calul de luptă,” este o greșeala destul de interesantă. Deși filmul a fost nominalizat la Oscar pentru “Cel mai bun film”, nu am putut trece cu vederea: conform istoricilor, până in 1916 soldații și ofițerii britanici nu aveau voie să iși radă buza superioară, ceea ce înseamnă că toți ar fi trebuit să poarte mustață. Mulți dintre aceștia nu poartă! O altă greșeală: cimpoiul folosit într-una din secventele de final are porțiuni facute din plastic, lucru imposibil in perioada Primului Razboi Mondial. 

Bridesmaids

Nominalizat la “Cel mai bun scenariu original și actriță în rol secundar”, comedia cu Kristen Wiig are probleme de continuitate: obiectele apar si dispar între cadre sau iși schimbă poziția. O greșeală este evidentă chiar la începutul filmului: când Annie părăsește casa personajului Jon Hamm, și nu poate deschide poarta. Își aruncă poșeta peste gard, dar mai tarziu, când se schimba unghiul de filmare, poșeta nu mai apare nicaieri.

Rango

Rango este nominalizat la Oscar pentru “Cea mai bună animație”. Deși este un film animat, nu ar trebui să avem de-a face cu greșeli de continuitate: în timpul conversației dintre Rango și primar, cel din urmă scoate dopul unei sticle, dar într-un cadru ulterior acesta este pus la loc.  

 The girl with the Dragon Tatoo

Ecranizarea după Stieg Larson nominalizată pentru montaj are o problema cu rănile: în scena filmată în pădure, când se trage asupra personajului lui Daniel Craig, tâmpla stângă a acestuia este rănită. Când Lisbeth îl coase cu ață dentară, tâmpla care este îngrijită este cea dreapta.   

 Câștigători Oscar 2011 Câștigători Oscar 2010 Câștigători Oscar 2009 займ онлайн rusbankinfo.ru

1 thought on “Filme de Oscar, cu greșeli”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *