Fii generos!

Este recunoscut faptul că generozitatea faţă de semeni îţi poate induce o stare de bine comparabilă cu foarte puţine alte lucruri. Iar când generozitatea este adresată sieşi, aceeaşi stare bună ne cuprinde pe dată. Evident, nu este vorba doar de partea financiară a cuvântului, ci mai ales de timpul tău, de ajutorul pe care-l dai altcuiva cu inimă deschisă, fără să te aştepţi la mulţumiri sau recompense.

Pe de altă parte, cercetări recente – incluse şi în cartea Omul generos – ne arată cum faptul de a fi generos poate fi unul din cele mai sexy lucruri pe care le putem afişa. În continuarea selecţiei naturale ale lui Darwin, scriitorul danez Tor Nørretranders foloseşte anecdote din natură, experimente psihologice, teoria jocurilor, echilibre Nash şi multă psihologie socială ca să ne demonstreze, în mod riguros şi aplicat, că a fi generos este, pe termen lung, mult mai profitabil pentru noi înşine decât a fi egoişti şi, după autor, cultivarea acestei calităţi te va ajuta să obţii chiar mai mult sex.

Pe lângă instinctele de supravieţuire necesare evoluţiei sau selecţiei naturale, autorul susţine că animalele şi oamenii, deopotrivă, trebuie să îşi demonstreze valoarea făcând ceva dificil pentru a impresiona potenţialii parteneri. De altfel, teoria selecţiei sexuale ocupă un loc consistent în economia cărţii, mai mult decât cea a selecţiei naturale.

Deşi subtitlul cărţii, “A-i ajuta pe alţii este cel mai sexy lucru pe care îl poţi face”, te poate face să-i suspectezi autorul de superficialitate, multele teorii cu care acesta jonglează şi pe care le expune cu umor şi într-un limbaj accesibil, te deturnează de la acel prim gând, determinându-te să înţelegi că partea cu sexul este mai mult un şiretlic specific marketingului, un mod de a ambala o carte şi a vinde nişte idei care sunt cu adevărat demne de a fi luate în considerare. La final, vei fi aflat o mulţime de lucruri noi care, ca toate lucrurile interesante, te vor face doar şi mai curios şi avid de cunoaştere.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *