Festivalul de la Locarno

A 64-a editie a festivalului de la Locarno s-a incheiat pe data de 13 august 2011, cu o prezentare a carierei vedetei italiene a anilor ’60 Claudia Cardinale si o retrospectiva foarte bine primita a regizorului Vincente Minnelli: o vizionare in Piaza Grande a filmului clasic din anul 1951 An American in Paris.

Un mare numar de jurnalisti japonezi au fost de asemenea prezenti la premiera internationala a filmului Saya Zamurai (Scabbard Samurai), povestea unui samurai imbatranit care se reintalneste cu trecutul in care si-a aruncat sabia si si-a pus astfel viata in pericol. Filmul, regizat de fostul actor Hitoshi Martsumoto, a fost foarte bine primit de publicul din Piazza Grande.

Retrospectiva Minnelli a fost unul dintre cele mai discutate evenimente ale festivalului, incepand cu aparitia lui Leslie Caron – care a jucat impreuna cu Gene Kelly in An American in Paris – si sfarsindu-se cu vizionarea acestui film in Piazza Grande. In cadrul festivalului au fost prezentate zece filme ale lui Vincente Minnelli, inclusiv un clip video cu Kirk Douglas, care l-a interpretat pe Vincent Van Gogh in filmul lui Minnelli din 1956 Lust for Life.

Dupa ce festivalul i-a premiat in anii precedenti pentru intreaga cariera pe actorii Harrison Ford, Isabelle Huppert si Bruno Ganz, producatorul Mike Medavoy si pe regizorii Villi Hermann si Abel Ferrara, anul acesta i-a venit randul Claudiei Cardinale, care a fost in acelasi timp si o alegere a publicului, primind multe aplauze si dand astfel motive suficiente organizatorilor pentru a prezenta clasicul lui Federico Fellini 8 ½, in care Cardinale a jucat alaturi de Marcello Mastroianni.

In ultimele zile, in cadrul festivalului s-au prezentat de asemenea, in aer liber, si filmele in premiera Super 8 si Cowboys & Aliens, ceea ce i-a indreptatit pe organizatori sa considere ca, in acest an, au existat premisele celei mai mari audiente din istoria festivalului.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Jovi Ene

Editor, iubitor de carti si filme, Project Manager al Filme-carti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *