Feminism la superlativ. Emma Watson’s Book Club

Cluburile de carte sunt un adevărat trend printre pasionații de lectură – atmosferă specifică (chiar puțin geeky), entuziasm peste măsură și multe, multe cărți. Ziua devine mult mai frumoasă atunci când îți găsești “prieteni de suferință” alături de care să vorbești ore întregi despre povestea ta preferată.

Evident, părerile sunt împărțite pentru că există și cititori solitari, însă acest sentiment de comunitate, de grup, este de neegalat și exact acest lucru este căutat – un loc în care să te simți înțeles si să îți poți exprima părerea liber. Sună bine, nu-i așa? 

Haide să vorbim despre cluburile de carte mai “elevate”, cele care sunt organizate de persoane populare, cunoscute în diferite domenii. În articolul trecut am vorbit despre Reese Witherspoon, acum este rândul Emmei Watson să strălucească prin intermediul cuvintelor noastre. 

Cine este Emma Watson?

Emma Watson este o cunoscuta actriță britanică ce a devenit celebră prin portretizarea personajului Hermione Granger în franciza “Harry Potter”. Avea doar 10 ani atunci când a fost aleasă pentru acest rol, însă a crescut sub ochii tuturor într-o tânără frumoasă și talentată. Poate nu știai, însă Emma își petrecea pauzele de filmări învățând și citind, totul pentru a lua examenele pe care le avea la școală.

Ulterior, aceasta a absolvit Universitatea Brown, fiind o actriță consacrată care a obținut o diplomă după ce s-a afirmat în lumea cinematografiei. Cultura generală a fost mereu o preocupare pentru ea și acest lucru s-a văzut foarte mult și în felul în care se exprimă. Este o persoană extrem de smart și îți acaparează atenția cu felul său de a fi.

Emma și pasiunea pentru cărți

Beautiful inside and outside, Emma a înființat un club de carte cu un element trademark – FEMINISMUL, un club extrem de popular, cu mulți participanți. A fost implicată și în foarte multe campanii și mișcări de promovare a lecturii, care mai de care mai originale și mai frumos promovate. Preferata noastră este cea pe care a organizat-o la metroul din UK și din New York, unde plasa strategic câteva exemplare din cărțile sale preferate pentru ca oamenii să le găsească și să le citească în drumul lor. Ți-am pregătit și un video, este foarte cute și ea este chiar adorabilă.

Recomandările Emmei

Dând un scroll prin lista Emmei, ne-au făcut cu ochiul 3 cărți pe care dorim să ți le recomandăm. Sunt extrem de interesante și de deep, având în “rolul principal” femeia.

The Handmaid’s Tale” de Margaret Atwood este o carte care nu mai are nevoie de nicio introducere. Povestea a fost transformată și într-un serial TV de succes, fiind un hit în rândul urmăritorilor. Plasată într-o lume distopică, acțiunea cărții se focusează în jurul personajului principal, Offred, și ne arată cum aceasta trebuie să “deservească” familia în care este plasată.

În acest viitor prezentat în carte, femeia are un singur scop, acela de a procrea. În rest, nu are niciun drept, nicio libertate și nicio posibilitate de a evada. Povestea este mix puternic de religie, politică și etică, ce se îmbină foarte bine în această intrigă, dar șochează peste măsură pentru că nu oferă femeii nicio șansă. Singura care poate deschide ochii lumii este Offred și această povară o va costa mult.

The Power” de Naomi Alderman este o carte care plasează femeia într-o perspectivă diferită, însă îi permită să strălucească din plin. O operă de ficțiune pură, povestea a intrigat peste măsură, ridicând la cote înalte feminismul. Mulți critici au considerat că Naomi a exagerat în tendințele sale feministe, însă cartea în sine este fascinantă.

Într-un viitor distopic, femeie capătă posibilitatea de a electrocuta prin simpla atingere. La început, multe femei își foloseau această putere pentru a se apăra, dar există totuși câteva care fac abuz de această putere și devin violente, căutând răzbunarea.

Naomi a avut-o drept mentor pe Margaret Atwood și a afirmat că s-a inspirat din stilul autoarei pentru a scrie această carte. Tratează altă latură a feminismului și ne dovedește cât de toxică poate fi puterea atunci când ajunge în mâinile unei persoane care nu știe să o folosească cu o inimă curată. 

Me and Me and Mom” de Maya Angelou este poate, cartea cu care am văzut-o pe Emma în multe poze. Este o carte autobiografică în care autoarea își descrie relația pe care a a avut-o cu mama sa. Emma vine dintr-o familie în care părinții săi au divorțat și s-a simțit în deplină conexiune cu personajul cărții. Este o poveste despre legături de sânge, dragostea față de părinți dar și dorința de independență și de afirmare.

La final, îți lăsăm un video cu speach-ul Emmei Watson despre feminism, în calitate de UN Women’s Goodwill Ambassador. O să te uimească!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *