Fără regrete

”What I regret now are the chances not taken” (Sarah Ivens)

În cartea No Regrets, Sarah Ivens disecă până la 101 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de a fi prea batrână, căsătorită sau însărcinată. În introducere, autoarea vorbește despre momentul în care a împlinit 30 de ani și a realizat că nu a făcut nimic din ce își propusese până la aceea vârstă, nimic notabil, iar acum se simte prea batrână.

Lista din carte a fost realizată pornind de la regretele ei și oportunitățile ratate pe care le-a conștientizat târziu. Sarah spune că dacă ar putea da timpul înapoi nu l-ar mai irosi cu bârfele de birou, prieteni falși sau munca pentru șefi cruzi. In schimb, și-ar dedica mai mult timp lucrurilor simple, ar învăța cum să aprecieze o șampanie de calitate sau lucrurilor în care merită să investesti, precum o vizită la Machu Pichu.

Cartea este una ușoară, o lectură placută din care poți învăța cum să-ți petreci timpul astfel încât să nu regreți mai târziu. Ivens îți oferă o listă de activități la care poate nu te-ai fi gândit, îți prezintă beneficiile și cunostințele ei despre fiecare activitate în parte. În carte sunt relatate si experiențele altor femei și cum și-au propus acestea să își facă viață mai interesantă.

Cele 101 de sugestii ale lui Susan Ivens sunt încadrate în 8 categorii, cu exemple și alterantive pentru fiecare în parte. Stilul ei fresh de a scrie și afinitatea pentru cultura pop fac citirea acestei cărți să pară o conversație cu un prieten bun. Încearcă și tu să cauți stelele căzătoare, să devii un pic hippie, să mergi la întâlniri și cu persoane care nu sunt chiar genul tău, să fii primul care își cere scuze sau să porți mai des tocuri. Toate acestea vor contribui la frumusețea zilelor tale și amintirilor deosebite.

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

1 thought on “Fără regrete”

  1. Imi plac mult cartile menite sa ne puna pe ganduri cu privire la modul in care am ales sa ne traim viata. Totusi, pentru ca ele sa isi atinga scopul, noi, cei care le citim, trebuie sa fim dispusi sa punem in aplicare recomandarile regasite in astfel de carti, adica sa fim deschisi si pregatiti pentru schimbare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *