Elizabeth Taylor – cele mai bune 5 roluri

La un an de la moartea actriţei de succes Elizabeth Taylor, putem spune că filmele sale au rămas un succes şi că sunt urmărite în continuare de adevăraţii fani ai filmelor de colecţie. Dacă ne gândim la cariera ei, ne amintim că a început-o încă din copilărie, primul ei film fiind There’s One Born Every Minute, din 1942. Alte filme interesante au fost Little Women (1949), Father of the Bride (1950), A Place in the Sun (1951), Cat on a Hot Tin Roof  (1958), Suddenly, Last Summer (1959), Scent of Mystery (1960) şi The Taming of the Shrew (1967). Iată care sunt, după părerea noastră, cele mai impresionante roluri ale sale:

1.- National Velvet (1944). Primul rol cu adevărat important al lui Taylor a fost în drama “National Velvet” din 1944 (pe când avea doar 12 ani), în rolul unei tinere care şi-a încercat şansa cu un cal care era trecut de prima tinereţe. Personajul ei, Velvet brown, a antrenat calul pentru cursa “Grand National”. Împreună cu ea, au jucat actorii Mickey Rooney şi Donald Crisp, iar regizorul filmului a fost Clarence Brown. Problemele sale de sănătate au început de timpuriu, de vreme ce Taylor a căzut de pe un cal în timpul producţiei lui “National Velvet”.

2. Giant (1956). Taylor a jucat împreună cu James Dean într-unul dintre puţinele filme ale acestuia, ca actor principal înaintea morţii sale din septembrie 1955. În “Giant”, Taylor a interpretat-o pe mondena Leslie Lynnton, care se căsătoreşte cu mai bogatul Bick (Rock Hudson) şi, atunci când se mută la fermă, începe lupta sa cu Rink (Dean). Prietenia sa cu partenerul de film Hudson îi va inspira mai târziu crearea propriei organizaţii de caritate împotriva SIDA.

3. BUtterfield 8 (1960). Taylor a câştigat primul său premiu Oscar pentru acest film. Aici a interpretat-o pe Gloria Wandrous, care se îndrăgosteşte de un bărbat căsătorit. Taylor şi soţul ei de atunci, Eddie Fisher, au trecut printr-o încercare similară, atunci când s-au căsătorit. Fisher şi-a părăsit soţia, Debbie Reynolds, pentru Taylor.

4. Who’s Afraid of Virginia Woolf? (1966). Taylor a câştigat al doilea premiu Oscar pentru cea mai bună actriţă, în rolul Marthei, în filmul din 1966, în regia lui Mike Nichols. Drama despre relaţia de cuplu îi are în centru atât pe Elizabeth Taylor, cât şi pe soţul său Richard Burton, cu care ea s-a căsătorit de două ori.

5. Cleopatra (1963). Elizabeth Taylor a jucat personajul principal din filmul regizat de Joseph L. Mankiewicz. “Cleopatra”, unul dintre cele mai scumpe producţii ale tuturor timpurilor, a marcat şi prima apariţie a lui Taylor împreună cu Burton. După aceea, ei au jucat în peste 10 filme împreună. Portretizarea lui Taylor a reginei Egiptului a produs rumori în epocă, fiind unul dintre cele mai interesante şi apropiate de realitate interpretări ale tuturor timpurilor.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Jovi Ene

Editor, iubitor de carti si filme, Project Manager al Filme-carti.ro

2 thoughts on “Elizabeth Taylor – cele mai bune 5 roluri”

  1. Actrita mea preferata din copilarie, pe vreme cand inca nu exista ‘cablu”. Imi amintesc si acum cat de fascinata era de ea in National Velvet, dar filmul meu preferat e “Last Time I saw Paris” 🙂

  2. Elizabeth Taylor una din cele mai frumoase actrite de la Hollywood , o legenda a cinematografiei din anii ’40 , 50 si 60 . S-a casatorit de sapte ori pe parcursul vietii , Richard Burton unul din cei mai cunoscuti actor la Hollywood a fost unul din sotii actritei . Si fostul aviator actual om de afaceri miliardar Howard Hughes “i-a facut curte ” vedetei care , in cele din urma nu a acceptat propunerea despre care , credea ca a fost aranjata de mama ei Sara Taylor !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *