Ehei…Italia! Coasta Amalfi

“If the landscape of human emotion were to exist in country, it would be in Italy.” Lisa Fantino, Amalfi Blue, lost & found in the south of Italy

Italia! Sigur nu aș greși afirmând că fiecare dintre noi, atât eu, cât și tu, drag cititor, am visat deseori către meleagurile latine ale frumoasei Italii. O țară cu un impresionant parcurs istoric, arhitectură ce se impune în fața timpurilor moderne prin „chic-ul” antic, divinități ce parcă încă veghează, artă și sculptură de o finețe ce rareori poate fi exprimată în cuvinte și nu în utlimul rând natură, o natură ce inspiră, ce aduce aminte memorii trecute. Sensibilitate, emoție, nostalgie, curaj. Toate aceste imagini cu siguranță l-au determinat pe Giuseppe Verdi să afirme convins: “You may have the universe if I may have Italy.”

Să ne oprim astăzi din tumultul treburilor și să poposim împreună într-un colț de liniște și frumos – Coasta Amalfi. Și, dacă cumva căutați destinații pentru vacanțe, vă recomandăm cu încredere acest loc.

Scăldându-și țărmul în apele mării Tireniene, coasta Amalfi se află în sudul Italiei. Localnicii au căsuțe construite pe cornișele abrupte, fiind o imagine demnă de admirat. Pentru ineditul stațiunii, aceasta a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 1977.

Pentru a ajunge pe coasta Amalfi cu autotmobilul, vă recomandăm șoseaua SS163, numită-sugestiv Panglica Albastră, Nastro Azzuro: este un drum ce șerpuiește printre stânci. Alte variante de transport ar fi autobuzele locale sau ambarcațiunile pe apă.

Popasuri și obiective:

  • orășelul Positano. De vizitat: Biserica San Luca, ce datează din anul 1123.

  • Satul Conca dei Marini. De vizitat: Peștera de Smarald (Grotta delo Smeraldo) – peștera poate fi explorată, iar localnicii organizează un tur al peșterii cu barca.

  • Satul Ravello. De vizitat: villa Rufolo, villa Cimbrone

  • Orașul Amalfi. De vizitat: Domul din Amalfi (secolul al IX-lea)

  • Localitatea Vietri sul Mare

  • Salerno. De vizitat: castelul Arechi

În fiecare dintre locurile menționate veți descoperi câte o splendoare a naturii, a istoriei sau a artizanilor care se înghesuie pe straduțe pentru a vă oferi produse frumos lucrate. Din patru în patru ani, Amalfi găzduiește o competiție prestigioasă: Regata Storica delle Antiche Repubbliche Marinare, unde ambarcațiuni autohtone, precum și cele ale Pisei, Veneției, Genovei se întrec pe apă pentru întâietate.

Vă dorim vacanțe plănuite minunat și experiențe extraordinare around the world!

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Marie Beyle

Niciodată frumosul nu va înceta să ne inspire. Admir arta: natura înconjurătoare, literatura, pictura. Citesc și aprofundez istoria, pentru că "nu tot ceea ce este vechi este neapărat și demodat, după cum nu tot ceea ce este nou este și modern". Găsesc inteligență în zâmbetul unui copil și sunt de acord cu Mihai Eminescu când afirmă că "orice cap omenesc seamănă c-o odaie. Întrebarea e ce fel de odaie, ce aer, ce lumină e în ea și ce societate găsești".

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *