Efectele secundare ale vieții

“You use a glass mirror to see your face; you use works of art to see your soul.”
― George Bernard Shaw

Din momentul în care deschidem ochii către lume, ne lovim de realitate, de oamenii care ne înconjoară, de minciuni, de dezamăgiri. De mituri. De poveşti. Nu e totul aşa frumos şi roz ca atunci când eram mici.

Odată cu maturitatea, descoperim adevăruri care ne întristează. Moş Crăciun nu există cu adevărat. Iubirea nu este veşnică. A avea studii superioare şi a fi inteligent nu-ţi garantează un job pe măsură. Pentru a face ce-ţi doreşti în viaţă, de cele mai multe ori trebuie să faci sacrificii. Iar la final, după ce anii trec, realizezi că ai fi putut face lucrurile altfel, mult mai bine – doar că acum îţi lipseşte timpul.

Totuşi, să nu ne întristăm. Niciodată nu este prea târziu pentru a învăţa şi pentru a te perfecţiona. Niciodată nu-i prea târziu să fii fericit.

Piaţa este plină de cărţi cu astfel de subiecte. Să nu ne păcălim, nu vom afla niciodată secretul fericirii din cărţi, fericirea o trăim, o descoperim experimentând. Însă din cărţile de mai jos putem învăţa trucuri care să ne ajute să o găsim mai uşor sau poate mai rapid. Putem descoperi scurtături către o viaţă frumoasă, împlinită. Astfel încât peste zece ani începând de astăzi, să ne mândrim cu tot ce-am construit.

Bucură-te de ziua asta. De momentul ăsta.

Nu alunga copilul din tine.

Nu te opri din a visa cu ochii deschişi.

Iubeşte.

Închide ochii şi aruncă-te în necunoscut.

Ai încredere.

 

Author: Andreea Rau

Visez cu ochii deschişi. Citesc. Scriu. Cânt, atunci când nu mă aude nimeni. Sunt fericită, uneori. Vreau să evadez din realitate şi să-mi construiesc o lume imaginară, în care să pot trăi. Sunt ca tine. Un simplu om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *