E. L James

Autoarea a “Fifty Shades of Grey” împacă foarte bine viața familială cu cea de celebritate, pe scena poveștilor de mare success. Cu toate acestea, prima pe listă a fost întotdeauna familia. Studiază istoria la Kent University dar dedică un moment ulterior propriei sale istorii. Într-o zi, E.L. James, sau cu numele său real Erika Leonard, se hotărăște să pună pe hârtie ceea ce a rezultat a fi literatură erotică de tipul best-sellerului. Cum își descrie autoarea cartea? Ca pe o copie foarte fidelă a propriei crize de vârstă mijlocie pe care a pus-o pe tapet. Și pe care milioane de oameni din întreaga lume o au pe noptieră. “Toate fanteziile, sunt descries acolo”, a mărturisit autoarea. În cazul lui Leonard James viața ei pare a fi mult mai aproape de imaginea cărții deschise. O cantitate deloc neglijabilă de curaj o determină să înceapă să scrie la acest proiect în 2009.Ce a ieșit vorbește pentru sine. Cine este în viața de zi cu zi Leonard Lewis? O  fostă administratoare a unui post de televiziune care locuiește în West London cu soțul ei de mai bine de douăzeci de ani, regizorul și scenaristul Niall Leonard și cei doi fii adolescenți. Unde apare E.L. James? În topul 100 cei mai influenți oameni din lume din Time Magazine, în 2003. Fifty Shades of Grey  este pe cale de a se transforma într-o peliculă poate la fel de celebră ca și cartea. Deloc mic se dovedește numărul celor care doresc rolul în filmul ce pune pe ecrane povestea Erikăi Leonard. Cât timp suntem în expectativă, sugerez o citire minuțioasă a cărții. Cu atât mai mulți critici va putea avea apoi filmul. Mai mulți autori ai săptămâniiMai multe cărți de ficțiune eroticăзайм онлайн rusbankinfo.ru

Author: Sandra

Citesc literatura care îmi spune ce și cum să înțelegem despre cine suntem. Secolele XVI și XVII. Nașterea științei moderne. Religie și filosofie. Aparțin unei echipe formate din oameni competenți și curioși și mă numesc asistent de cercetare la Facultatea de Filosofie, Universitatea din București. Îmi petrec de șase săptămâni timpul întrebând epoca Reformei ce are să ne spună, într-un orășel din Germania de sud-vest. Aici am găsit răspunsuri dublate de întrebări și aștept să mă reîntorc. Voi fi curând acasă.

1 thought on “E. L James”

  1. Doar ce am terminat trilogia şi mi-a plăcut.
    Nu mi-a plăcut tot ce am citit, au fost şi minusuri pe acolo, am avut unele “probleme” cu cele două personaje principale, cu atitudinea şi unele din acţiunile lor :).
    Într-adevăr, este o poveste de dragoste, care se citeşte uşor (cel mai mult mi-a plăcut “conversaţia” celor doi pe mail) şi da, nu este o trilogie de Nobel (Quo Vadis a primit Nobelul, dar mie, personal, nu mi s-a părut un roman extraordinar..). “Scenele erotice” din trilogie? Spune totul şi nimic. Unii pot fi “ororizaţi” de aceste scene pe bune sau, pur şi simplu, ipocriţi. Într-adevăr, din scenele erotice unele pot fi destul de copleşitoare şi “ororizante”, dar am încercat să citesc cărţile fără prejudecăţi şi cu mintea deschisă (poate m-a ajutat faptul că le-am citit în spaniolă şi nu în română).
    Anyway, recomand cărţile după 18,…20 de ani poate?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *