E aproape vară și afară aproape plouă

Vara e anotimpul meu preferat, mi se pare chiar că eu sunt alta vara. Oare e adevărat că cel mai confortabil te simți în anotimpul în care te-ai născut?

La mine cel puțin așa este.

La recomandarea Oanei m-am apucat de  Jurnalul unei fete greu de mulțumit, pe care cei mai mulți l-au citit când erau mult mai tineri.  Faptul că jurnalul era destinat focului și nu publicului sau “ochilor străini” îl face de o sinceritate dezarmantă ce duce până la identificarea cu Jeni Acterian. Orice exteriorizare umană are un pic de perdea, sau mai dur -cum spune de pe acum eroina mea – “ipocrizie”. De asemenea am descoperit un București al anilor 30 în care mi-ar plăcea să mă plimb vara asta. Ar putea ajuta vânătoarea de comori arhitecturale propusă de Ioana Pătrășcoiu la care contribuim și noi cu premii. E planificată pentru mâine. Vom vedea ce va fi cu ploaia.

La cursul de mandale a lui Vlad Popescu am aflat că poate ar fi trebuit să mă fac actriță. Mi-ar fi plăcut, dar îmi plac și preocupările mele curente și aș vrea să nu uit de ce fac ceea ce fac și că sunt norocoasă.  Doamne ca Augustina sau  Anca Negreanu m-au făcut să-mi pun tot felul de întrebări în acest sens.

Tot mâine la noi este workshop-ul de teatru în engleză pentru copii, abia aștept forfota de copii și părinți pe care mi-i imaginez ca în prima zi de școală, adăpostindu-se poate prin casă de ploaie. Am pregătit niște ceai.

Evenimenul săptămânii în lumea cărții e Bookfest, la care vom merge în vizită, vă dăm întâlnire în 2015 acolo ca participanți. Ne-am hotărât. Totuși veți găsi acolo partenerii noștri, editurile și colegii din piața de carte.  Tare mult mi-aș dori ca breasla aceasta să fie și mai unită și partenerii să se respecte între ei: edituri, librării, traducători, autori. Am avut o discuție în acest sens cu Laura Câlțea, pe care ne-am bucurat să o cunoaștem zilele acestea.

Am ieșit în fiecare zi cu Tudor – în parc, la cumpărături, oriune – ceea ce trebuia să fac mai de mult. Suntem atât de fericiți și de norocoși că-l avem. Acum cred că fiecare situație poate fi interpretată ca jumătate plină sau jumătate goală și e atât de ușor și de plăcut să te plângi. M-ar ajuta și pe mine un sfat și am zis să facem concursul de sfaturi de parenting. Mai e o zi de concurs, așa că vă rog – dacă aveți – dați-ne un sfat acum.

Bunica mea îmi tot spunea cam melodramatic: “O luptă-i viața, deci te luptă, cu dragoste de ea cu dor”. Nu pot să o contrazic. E un citat din Coșbuc, dar mie tot timpul îmi va aminti de draga mea Omi.

Azi e ultima zi de promoție la Medicină, dar cea pe Matematică e abia la început. Publicicleta Books Express e de mâie în parcul Tineretului, desigur în funcție de vreme.

Am avut o săptămână plină, vom avea un weekend pe măsură. Parcă totul depinde de ploaie, dar de fapt totul depinde de noi.

Așteptăm vești de la voi. Cu siguranță ne vom tot auzim la telefon, pe e-mail șcl. (Facebook, Pinterest etc.) Și să nu uit, vă mulțumesc!

Author: aralya

Loving person, people watcher & listener, german teacher, enjoys working @Books Express Write me an e-mail at bogdana@books-express.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *