Durerile de spate, o problemă frecvent întâlnită

Anatomia spatelui pe scurt

Multe părți importante construiesc anatomia spatelui: vertebre, ligamente, articulații, nervi, discuri și o serie de mușchi. Coloana vertebrală reprezintă suportul vertical cu importanța cea mai mare pentru verticalitatea corpului și este alcătuită din 33-34 oase (vertebre) și discuri intevertebrale ce conțin o substanță gelatinoasă ce poartă denumirea de nucleu pulpos. Atât vertebrele cât și discurile ajută la realizarea mișcării părții superioare a corpului.

Simptome ale afecțiunilor spatelui

Durerea de spate este o problemă medicală foarte comună, experimentată de marea majoritatea a oamenilor, unele persoane fiind mult mai predispuse la dureri de spate decât altele. În funcție de regiunea afectată, durerea se manifestă în locul respectiv și poate fi resimțită sub mai multe forme, de la mici înțepături până la dureri foarte violente care nu suportă nici un fel de amânare.

Este foarte important să acorzi o mare atenție naturii durerii, modului în care a apărut și de asemenea tuturor factorilor care contribuie la sporirea sau la ameliorarea durerii. Specialiștii recomandă o deosebită atenție mai ales semnelor care indică o lezare a coloanei vertebrale, care se manifestă prin dureri ce coboară în picior, cele care apar noaptea în timpul somnului și de asemenea, incapacității de a mișca normal partea inferioara a spatelui.

Cauze ale durerilor de spate

Durerile de spate apar atunci când există probleme asociate cu oricare dintre părțile componente ale spatelui. Cauzele pot fi mecanice – apariția unor probleme la nivelul discurilor intervertebrale, tensiune musculară, mușchi încordați, spasme. Durerile de spate pot să apară din cauza unor leziuni precum entorsele sau fracturile și de asemenea, pentru cei care suferă de anumite boli, durerile pot constitui simptome sau reacții ale bolii respective: artrită, spondiloză, osteoporoză, scolioză, pietre la rinichi, infecții. Stresul este un factor important care conduce la sporirea durerilor de spate ce sunt provocate de cauze fizice.

Tratament

În funcție de tipul de durere de spate se aplică un anumit tratament. Ameliorarea duerilor se poate realiza prin administrarea de antiinflamatoare și analgezice sau de asemenea, se pot efectua ședințe de fizioterapie. Tratamentul poate fi bazat pe medicație, pe mișcare sau pe metode alternative de vindecare precum: acupunctura, masajul local, yoga sau diverse tratamente naturiste.

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *