Dr. Ben Carson – Un alt mod de a trăi

Licențiat al Universității Yale și al Facultății de Medicină de la Universitatea din Michigan, în prezent director al secției de Neurochirurgie Pediatrică a prestigiosului spital John Hopkins-Baltimore, Benjamin Carson a primit de 27 de ori titlul de Doctor Honoris Causa. Medicul primar neurochirurg, care a conceput și a coordonat cu succes numeroase operații pe creier, nu este altul decât puștiul care altădată colinda mahalalele din Detroit. Astăzi, Dr. Ben Carson este cunoscut în lumea întreagă pentru uimitoarea separare a gemenilor siamezi uniți în partea superioară a capului.

Viața sa și experiențele care i-au îmbogățit viziunea despre cum să trăiești și modul de a întâmpina necazurile și bucuriile sunt relatate într-o serie de cărți ce au avut un adevărat success la nivelul oricărei categorii de cititori, de orice vârstă: Gifted Hands (1990), Think Big (1996), The Big Picture (2000), Take The Risk (2008), America The Beautiful (2011).

“-Care este cheia succesului tău? m-a întrebat odată un tânăr”, povestește doctorul în cartea Mâini Înzestrate.

“-THINK BIG, i-am răspuns. Să vă explic mai pe larg ce înseamnă THINK BIG. T=Talent. Toți avem talente. Cultivă aceste talente și pune-le la lucru în cariera pe care ți-o alegi. T, de asemenea = Time (timp). Învață să apreciezi timpul. Dacă știi să te organizezi, oamenii se pot bizui pe tine.

H=HOPE (speranță). Gândește-te la lucrurile bune care îți stau în față și nu le lăsa să treacă pe lângă tine neobservate. H, de asemenea = HONESTY (onestitate).

I= INSIGHT (perspicacitate).

N= NICE (amabilitate). Fii amabil cu oamenii, fără deosebire.

K=KNOWLEDGE (știință, cunoștință, cunoaștere)

B=BOOKS (cărți). Intelectul ni-l dezvoltăm citind, gândind, folosindu-ne imaginația.

I=IN-DEPTH LEARNING (învățare aprofundată). Pentru cei care învață systematic, li nu doar superficial, cunoștințele devin o parte din propria ființă.

G=GOD (Dumnezeu).

Dacă vă veți aminti aceste lucruri, dacă veți aplica regula THINK BIG, nimeni și nimic nu vă va putea împiedica să aveți success în orice veți întreprinde”.

Dr. Ben Carson este o persoană publică admirată de poporul American și nu numai. Zilele trecute a ținut un discurs în fața președintelui Obama în care și-a expus cu sinceritate câteva opinii personale în ceea ce privește viața politică și privată americană. Cuvintele sale au produs un impact neașteptat, oamenii întrebându-l chiar dacă ar dori să participe la viitoarele alegeri prezidențiale.

“People don’t know anything. They don’t know about history, they don’t know about technology, they know so little that the news media is able to tell them whatever they want them to think. People don’t think for themselves”.

Author: Marie Beyle

Niciodată frumosul nu va înceta să ne inspire. Admir arta: natura înconjurătoare, literatura, pictura. Citesc și aprofundez istoria, pentru că "nu tot ceea ce este vechi este neapărat și demodat, după cum nu tot ceea ce este nou este și modern". Găsesc inteligență în zâmbetul unui copil și sunt de acord cu Mihai Eminescu când afirmă că "orice cap omenesc seamănă c-o odaie. Întrebarea e ce fel de odaie, ce aer, ce lumină e în ea și ce societate găsești".

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *