DIY-Cărţi vechi în obiecte noi

“In a good bookroom you feel in some mysterious way that you are absorbing the wisdom contained in all the books through your skin, without even opening them.”― Mark Twain―

Cu toții avem cărți vechi pe care nu le mai citim și pe care le ținem în bibliotecă doar ca să ocupe locul și să se pună praful pe ele. Mulţi le duc la anticariate, le reciclează sau chiar le aruncă la gunoi, cum mi s-a întâmplat să văd asta acum câteva zile. Dacă aveți cărți la care nu puteți renunța în ruptul capului, fie că au valoare sentimentală, fie că au încă un aspect drăguț și mirosul de carte veche vă invadează nările, puteți să faceți ceva util pentru casă cu ele. Înainte să începeți realizarea unui proiect din cărți, gândiți-vă serios dacă vreți să le mai citiți sau dacă vreți să le păstrați în aceeași formă. Noi vă dăm câteva idei de reutilizare a cărților, practice și foarte drăguțe.

1. Ceas din cărți

Cărțile colorate, în special cele pentru copii, sunt extrem de potrivite pentru realizarea unor ceasuri. Ca să faceți un astfel de ceas trebuie să aveți un mecanism simplu de ceas, o carte colorată, acuarele și un burghiu. Pictați limbile ceasului pentru a se potrivi cu cartea şi lăsați-le să se usuce. În acest timp trasați un pătrat de mărimea mecanismului ceasului pe prima pagină a cărții și cu un cutter tăiați pătratul pentru a face o gaură suficient de mare să intre mecanismul. Asamblați apoi părțile ceasului. Puteți adăuga și numere.

2. Cutie de comori ascunse

Sigur ați văzut prin filme cum își ascund bogătașii banii sau alte lucruri importante, în seifuri sau în cărți pe care le pun la loc în bibliotecă. Dacă aveți cărți groase și vechi cu coperte cartonate,  de care vă puteți lipsi, le puteți transforma în cutii de valori. Aveți nevoie de un cutter, lipici, o pensulă groasă, o riglă și un creion. Ca să realizați o astfel de cutie nu trebuie decât să urmăriți pașii de aici, iar obiectele voastre de valoare sunt la loc sigur.

3. Raft de cărți invizibil

Dacă biblioteca voastră nu mai poate să respire de atâtea cărți, iar pe jos nu vă îndurați să le puneți, puteți să realizați ceea ce ar părea a fi un număr de magie. Creați un raft suspendat ce arată ca o carte lipită de perete. Chiar dacă aveți ceva de lucrat la acest proiect, rezultatele vor fi uimitoare și vor stârni curiozitatea celor care nu știu secretul cărții suspendate. Aveți nevoie de o carte groasă, un suport în “L” din metal, șuruburi mici, șuruburi mari, ruletă, lipici, pix, cutter. Dacă urmați pașii de aici, nu are cum să nu vă reușească un aşa proiect.

4. Lampa din cărți

Vreți o lampă unică, deosebită și care să creeze o atmosferă intimă, ușor orientală? Nu trebuie decât să dispuneți de o carte mare, groasă și veche, de un bec de 10-15 W maximum, un suport pentru bec, un șnur, un cutter și un burghiu. Luați în seama acești pași și veți crea o lampă specială.

5.Tăblie de pat din coperte

V-ați plictisit de tăblia clasică din lemn care tronează la capul patului și dă un aer bătrân dormitorului? Puteți să o transformați în ceva creativ și deosebit, folosindu-vă de coperte cartonate de cărți colorate, bineînțeles, cele pe care nu le folosiți. Selectați cărțile pe care le veți folosi, dezlipiți copertele și puneți-vă pe treabă. Mai aveți nevoie de tăblia patului sau, dacă nu aveți, puteți lua o placă de lemn, lată cât patul, un lipici rezistent, spray cu poliuretan și greutate pentru a pune peste tăblie. Urmați pașii de aici și vă veți transforma dormitorul într-un loc de poveste, unic și primitor.

Idei sunt multiple, drăguţe şi creative toate, trebuie doar să aveţi imaginaţie, răbdare şi materiale pentru a realiza ceva ieşit din comun și folositor.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *