Din universul copiilor-cărțile de colorat

“If you want your children to be intelligent, read them fairy tales. If you want them to be more intelligent, read them more fairy tales.”(A. Einstein)

Educația copilului ar trebuie să înceapă de la o vârstă foarte mică și trebuie să se țină cont că fiecare copilaș este unic și are propriul ritm de învățare. În funcție de vârsta pe care o are, ca părinți, trebuie să vă adaptați metoda de educare astfel încât să ajungeți la rezultate excelente și copilul să atingă vârsta maturității fără nicio problemă și cu un bagaj de cunoștințe diversificat.

Totul din jurul nostru constituie o influență mai bună sau mai rea asupra celor mici. Este datoria părinților de a-i feri de cele negative și de a le explica ce e bine și ce este rău. Tot ei trebuie să facă o selecție a celor ce trebuie învățate în funcție de vârsta prichindelului și de a nu-i încărca mintea cu multe informații deodată. După vârsta de doi ani copiii încep să distingă culorile și să fie atrași de cărticele colorate și cu cât mai multe desene. E vârsta la care renunță să mai rupă foile și să mai bage creioane în gură. Prin urmare ar fi indicat să le faceți cunoștință cu minunata carte de colorat căci astfel le va fi stimulată creativitatea, li se dezvoltă atenția, esteticul, bucuria că au creat ceva, că au transformat un desen banal, fără culoare, într-unul magic, ce pare plin de viață. Fără îndoială  imaginația acestora va căpăta alte granițe. Nu lipsiți de lângă ei când colorează, stați lângă  copii și spuneți-le ce reprezintă fiecare desen, ce culori trebuie să folosească și arătați-le că nu trebuie să depășească conturul desenului. Astfel le vor fi sporite atenția și simțul estetic. Odată ce se vor obișnui cu formele și culorile îi puteți lăsa să exploreze singurei paginile cărții de colorat și să reveniți după ce au terminat pentru a-i recompensa pe căi cât mai educative. Spre exemplu le puteți oferi o bulină colorată pentru cât de frumos au lucrat sau un alt abțibild cu un personaj din desenele animate preferate. Copiii nu așteaptă recompense mari, mai ales dacă sunt micuți și nu știu ce reprezintă. Așa că nu îi învățați oferindu-le de fiecare dată ceva dulce sau o jucărie. Mergeți pe un pupic, o îmbrățișare, cuvinte ca „Bravo!”, „Foarte bine!”, abțibilduri cât mai diversificate. Astfel construiți o relație bazată pe prietenie, încredere și recunoștință.

Din dulapul cu jucării nu trebuie să lipsească, sub nicio formă, cărțile de colorat. Așa că investiți în alegerea celor mai bune cărți, cât mai distractive, cât mai variate și, pe măsură ce prichindeii cresc, cât mai complexe pentru a le spori atenția, logica și intelectul.

 

   займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

1 thought on “Din universul copiilor-cărțile de colorat”

  1. Intradevar, cartile de colorat fac parte din viata fiecarui copil. Le stimulteaza imaginatia si creativitatea, tot odata este un mod foarte placut de a te distra. In ziua de azi multi parinti aleg sa indrume copiii spre tehnologie, alegand jocurile de colorat online in detrimentul cartilor de colorat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *