Din lumea celor mici

Art Lab for Kids: Express Yourself
    La o vârstă fragedă, mintea copiilor este ca un burete, absoarbe tot ce aude și ce vede aşa că trebuie să avem mare grijă ce le spunem și ce le arătăm copiilor, atât cât se află acasă cât și la grădiniță și şcoală. Îi putem stimula cu jocuri creative și educative, discuții potrivite pentru vârsta lor, poveşti care să le trezească interesul și imaginația. Sunt atât de multe activități pe care le putem face alături de copiii noștri, care să le placă și să le ţină mintea ocupată. Noi, ca părinți, contribuim foarte mult la dezvoltarea lor mentală, trebuie să îi ferim de șocuri de orice fel, să îi pregătim cum putem pentru experienţele prin care vor trece mai târziu.

Nimeni nu s-a născut învățat, în fiecare zi descoperim și aflăm lucruri noi despre copii și despre modul cum aceștia văd lumea. Un exercițiu bun ar fi să încercăm să vedem ce e în jurul nostru prin ochii lor, poate aşa îi putem înțelege și ajuta. De aceea există tot soiul de cărți mai mult sau mai puțin specializate care ne introduc în lumea celor mici și ne ajută să devenim prietenii de joacă și confidenții lor. Este foarte important sa primească o educație buna și sa aibă acces la cultura când sunt încă foarte mici ca pe măsură ce cresc sa își descopere singuri înclinația și ceea ce le-ar plăcea sa facă pe viitor. Noi, ca părinți sau profesori, suntem obligați sa le deschidem noi drumuri, noi orizonturi, sa presărăm cunoștințe, informații de tot soiul care sa le dezvolte personalitatea și intelectul.

Grădinița și școala sunt două medii care pun în valoare calitățile și talentele fiecărui copil în parte. Programele de artă și cultură la care îi putem înscrie au rolul de a le dezvolta abilitățile artistice, lucrul în echipă, gândirea logică, atenția distributivă, puterea de concentrare și nu numai. Cei mici reacționează foarte bine dacă au în faţă un material vizual, le atrage atenția și devin extrem de curioși. Lipsa acestui material face ca predarea să fie un proces dificil și greoi care nu va avea ca rezultat memorarea informațiilor de către copii. Jocurile sunt o altă cale prin care aceștia pot învăța și reţine mult mai ușor, în special atunci când sunt învățați limbi străine.Pictura, desenul, sculptura sunt o modalitate excelentă de a le stimula creativitatea. Chiar dacă duc lipsă de ceea ce se poate numi talent, acest lucru nu trebuie să fie un impediment în aplicarea acestei metode. Copilul va fi pus în postura de a crea ceva nou, prin propriile sale forţe.

Pe piață există diverse cărți educative pe care copiii le pot folosi pe drumul lor spre cunoaștere având o gamă largă de dicționare, enciclopedii, cărți de povesti, cărți cu activități de tot felul de unde putem alege. Trebuie doar să știm ce ar fi cel mai potrivit pentru categoria de vârsta din care face parte copilul, ce i-ar trezi interes și pasiune. Cărțile care oferă idei pentru lucrul manual sunt de asemenea excelente pentru dezvoltarea abilităților copiilor, stimulându-i în fel și chip, aceștia exersându-și îndemânarea, coordonarea și simțul practic.

Mai jos aveți o listă cu diverse cărți pentru toate vârstele care vor constitui un ajutor de nădejde în educația și dezvoltarea copiilor.

Categoria 0-2 ani:

Categoria 3-5 ani: Categoria 6-8 ani: Categoria 9-11 ani: Cărți pentru părinți și profesori: Dicționare și enciclopedii займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *