Din ghiozdanul unui turist- Țara lui Moș Crăciun!

Pentru cei care doresc o vacanță de iarnă ca în povești, în special pentru familii, recomandăm o excursie până în țara fermecătorului personaj atât de mult îndrăgit de cei mici și nu numai, Moș Crăciun.

Înainte de orice coordonate geografice, vă sugerăm ca bagajele să cuprindă haine groase și încăltăminte îmblănită, căci unde stă Moșul nu este cald, ci din contră, este ținutul zăpezii și cine știe dacă cu puțin noroc nu o veți găsi și pe Crăiasa lui Hans Christian Andersen.

Destinația deci, este micuța provincie Laponia, Finlanda, devenită oficial casa lui Moș Crăciun. La origine, Laponia este o regiune etnică și culturală, aflată în nordul Europei și se întinde pe suprafața a patru țări, Norvegia, Suedia, Finlanda și Rusia. Cea mai mare parte a teritoriului se află la nord de Cercul Polar, iar relieful, alcătuit din lacuri, tundră, fiorduri, ghețari și munți, cel mai înalt vârf fiind muntele Kebnekaise (2111 m) în Suedia, a fost inclus în patrimonial UNESCO în anul 1996. Această regiune este locuită de populația sami sau laponi.

Moș Crăciun are pregătită o stație poștală, Biroul Postal din Korvatunturi, unde mii se scrisori vin anual de la copiii cuminți cu cereri de cadouri. De asemenea, Moșul dispune de o întreagă echipă care îl ajută să pregătească momentul din seara Crăciunului: spiridușii care împachetează cadourile și sania trasă de 9 reni, cuplați doi câte doi și conduși de celebrul ren Rudolph, cel al cărui nas roșu luminează în întuneric. El este conducătorul celorlalți reni, ai căror nume sunt: Dasher, Dancer, Donner, Vixen, Comet, Cupid, Prancer, Blitzen.

Odată ajunși în provincia Laponia, Finlanda, vă puteți bucura de diferite atracții turistice, precum stațiunile turistice renumite pentru pârtiile de schi: Levi, fiind totodată locul unde însuși Moș Crăciun schiază. Tot aici puteți beneficia de safari cu reni, safari cu husky sau snowmobile safari. Nu uitați de spectaculoasele aurore boreale, un adevărat miracol al naturii.

Vă îndemnăm să vă luați întreaga familie și să vă petrceți o vacanță de poveste, alături de cele mai îndrăgite personaje din întreaga lume- Moș Crăciun și întreaga lui echipă!

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *