Din dragoste pentru supereroi

De-a lungul ultimelor decenii am asistat la o înmulțire serioasă a cărților cu supereroi, filme, benzi sau desene animate. Aceștia devin personaje din ce în ce mai complicate și mai evoluate, având fani din toate categoriile de vârstă. Cărțile cu supereroi răpesc cititorul din cotidian, îl poartă pe meleaguri și lumi contemporane (și nu numai),  însă fantastice, imprevizibile, pline de haz și supranatural. Personajele și poveștile fac parte din cultura populară și sunt o sursă de inspirație și un ajutor real pentru dezvoltarea creativității copilului. De asemenea, îl ajută pe acesta să diferențieze binele de rău și îi va cultiva dragostea pentru lectură.

Totuși, părinții trebuie să le explice copiilor caracterul lor ficțional și să le vorbească despre inexistența din viața reală a superputerilor. La fel ca adulții pasionați de cărțile cu supereroi, copiii trebuie să înțeleagă că motivul pentru care le îndrăgim atât de mult este acela că ne fac cunoscută o lume fantastică la care nu avem acces altfel.

Mai multe cărți cu supereroi

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

1 thought on “Din dragoste pentru supereroi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *