Din dragoste pentru muzica electronică

Dincolo de programele de produs muzică, de sintetizatoare și de controversele privind superficialitatea genului, muzica electronică poate reprezenta evadare, refugiu, reverie, fiind catalizatorul perfect pentru procese cognitive complexe.

Pentru a putea percepe muzica electronică într-un mod pozitiv, trebuie să diferențiem stilul comercial puternic regăsit în “muzica dance”, de stilul underground care se bazează pe un mesaj muzical puternic, pe complexitate și expresivitate sonoră. Muzica electronică cuprinde o paletă largă de subgenuri, ce se diferentiaza datorită BPM-ului (BPM = bătai pe minut). Pentru a numi cateva din subgenurile muzicii electronice putem aminti de: chillout, acid jazz, drum and bass, dub, house, trance, techno, minimal, jungle, electronic art music, psychedelic trance, breakbeat sau synthpop.

Astăzi, regasim o varietate de combinații de subgenuri, mixate de Dj-ii care fie se alătură clasei comerciale, fie redau muzica ce izvorăște din profunzimi care lasă în urmă canoanele muzicii de radio sau de club.

Pentru tinerii cu adevărat pasionați de muzica electronică manifestată ca un stimul al imaginației, acest gen oferă o atmosfera propice creativității extaziante. Într-o lume contemporană, departe de cadrele clișeu, muzica electronică crează o chimie a sunetelor sintetice care se amestecă perfect cu undele transmise de energia corpului uman.

Muzica electronică poate reprezenta chiar legătura dintre om și tehnologie.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

2 thoughts on “Din dragoste pentru muzica electronică”

  1. Eu cred ca muzica electronica este perceputa intr-un mod negativ de unele personele din pura necunostiinta fata de subgenurile ei. Dragostea mea pentru muzica electronica a inceput cand ascultam acum 4 ani Portishead, Lamb si Massive Attack. Subgenurile pe care aceste trupe le abordeaza sunt chillout, trip-hop si downtempo. Apoi am ‘sapat’ in mai multe subgenuri ale muzicii electronice si am descoperit multa muzica buna. Synthpop-ul din anii ’80 il recomand pentru iubitorii de synthpop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *