Dimineață de vineri

 Azi dimineața, în graba (pe care sigur o cunoașteți) închiderii alarmei de la telefon, am reușit nu doar să mă trezesc, dar și să-mi răstorn toate cărțile de pe noptieră. Primul gând care m-a trăsnit a fost că întotdeauna așteptările mele legate de cât o să reușesc să citesc nu reflectă deloc realitatea. Da, mi-ar plăcea să citesc 2 cărți pe săptămână dar nu am cum, așă că le depozitez pe noptieră, cât mai aproape de mine, în speranța că acest lucru o să modifice ritmul în care citesc și o să se producă o minune. Nu se întâmplă niciodată, însă nu pot să scap de acest obicei care mai are un dezavantaj major: cel mai probabil nu o să reușesc să termin cartea pe care mi-o propun, pentru că încep câte un capitol și din celelalte de lângă ea. Am reușit să îmi păstrez ritmul cu David și Goliath, așa că cel mai probabil în weekend o să continui și Sputnik, Sweetheart, însă pe Cupcakes and Kalashnikovs am luat-o de pe noptieră pentru o perioadă, deoarece creează efectiv dependență. Știu, este tare greu să nu suferi de tsundoku , mai ales când lucrezi înconjurat de cărți.

Well, în spiritul acestor gânduri astăzi în drum spre serviciu am renunțat de tot la lectura din metrou pentru a fi mai atentă la cărțile celor din jurul meu. M-am gândit că mă vor ajuta să:- Găsesc inspirație pentru ziua care urma- Să îmi stârnesc cheful de a mă focaliza pe o singură carte. Dar și din curiozitate de librar (desigur!)În cele două mijloace de transport am întâlnit 6 cititori cuprinși de profunzimea lecturii. A fost chiar interesant să-i caut din priviri și să identific titlurile pe care le aveau alături. În plus, am descoperit 2 cărți de neratat. Uitați ce am găsit: Am continuat prospectarea și când am ajuns la birou, iar dacă erați curioși cam ce citim noi, găsiți mai jos o listă completă a lecturile care circulă acum în rândul colegilor mei.Tu ce ne recomanzi? :) займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

4 thoughts on “Dimineață de vineri”

  1. Ce fain! Imi place sa pandesc ce citesc altii. 🙂
    Si eu am un teanc pe noptiera dintre care 3 sunt incepute si le rotesc: Atlas Shrugged de Ayn Rand, 1913 – Florian Illies si Italo Calvino – Orasele invizibile inceputa azi dimineata. Aseara am dat gata Privind soarele in fata de Yalom.
    Asadar…vezi ca nu esti singura. 🙂

  2. „Povestiri stranii” de Giovanii Papini… sau „Ochiul căprui al dragostei noastre” a lui Mircea Cărtărescu…

  3. Mulţumesc, Diana 🙂 Ştiu cum este cu pasiunea pentru cărţi şi cum simţi că niciodată nu ai suficiente cărţi în jurul tău.
    Să ştii că nu am uitat de cana ta! Acum se realizează, sper să o primeşti cât mai curând. 😀

  4. The language of things: how we are seduced by the objects around us, a lui Deyan Sudjic; Scutecele natiunii si hainele imparatului, a lui Vintila Mihailescu si una dintre minunatele reviste Kinfolk :0 <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *