Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders

Cea de-a cincea ediţie a acestui volum a fost editată pentru uzul medicilor şi cercetătorilor ca aceştia să poată diagnostica şi clasifica mai bine bolile mentale. Manualul poate fi, de asemenea folosit, şi de doctori şi alţi profesionişti din domeniul medical, inclusiv psihologi, consilieri, infirmiere şi terapeuţi ocupaţionali şi de recuperare.

Capitolul referitor la organizare reflectă o abordare cronologică cu tulburări în mod normal diagnosticate în copilărie (ca bolile de dezvoltare neuronală) – la începutul manualului, şi cele asociate frecvent cu vârsta adultă (ca bolile neurocognitive) – spre sfârşitul lui.

Sunt incluse, de asemenea, ultimele descoperiri în domeniul neuroimagisticii şi geneticii, alături de argumente culturale şi de gen.

Multe capitole au fost consolidate sau clarificate (inclusiv cele referitoare la autism sau sindromul Asperger; s-a optimizat şi capitolul referitor la tulburările bipolare şi de depresie, iar capitolele privitoare la abuzul de substanţe au fost restructurate pentru o perspectivă cât mai clară).

Această nouă ediţie a manualului Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders este produsul a mai mult de 10 ani de efort din partea a sute de experţi internaţionali în toate aspectele sănătăţii mentale şi este cea mai completă şi actuală resursă pentru practica clinică aflată la îndemâna medicilor şi cercetătorilor din toate domeniile.

Prețuri speciale la titluri din acest domeniu

Mai multe titluri de psihiatrie

 

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *