Detaliile nunţii tale: Mărturiile

Dacă buchetul te priveşte doar pe tine, mireasa, mărturiile, acele mici cadouri pe care le oferi invitaţilor la nuntă, ar trebui să vă reprezinte pe voi doi, ca oamenii să-şi aducă aminte de evenimentul nunţii voastre şi de clipele petrecute împreună cu voi.

Obiceiul de a oferi daruri invitaţilor la nuntă apare undeva prin anul 1400, în Italia, când tinerii miri oferea bomboane cu zahăr oaspeţilor lor în semn de mulţumire, dar a fost încă de atunci şi un mic cadou pentru participarea la eveniment. Astfel, de la început, nunta a fost asociată cu dulciurile, în special migdalele glazurate. Şi atunci, şi acum, mărturiile înseamnă un număr impar de bomboane, în general 5, care simbolizează fericirea, longevitatea, fertilitatea, sănătatea şi prosperitatea.

Când vine vorba de mărturii, orice e permis. De exemplu, americanii oferă mărturii în funcţie de tematica nunţii sau care au legătură cu stilul de viaţă al celor doi miri. La o nuntă spaniolă, bărbaţii ar putea primi un trabuc, iar în Rusia, oamenii primesc fotografii înrămate, lumânări mici sau brelocuri. Irlandezii primesc în mod obişnuit clopote mici de nuntă, iar indienii – un elefant făcut de mână.

Mărturiile de nuntă vin în toate formele şi mărimile şi ce dăruiesc mirii depinde în întregime de aspectul tradiţional sau de ceea ce simt ei că se potriveşte cel mai bine recepţiei.

Dacă vrei să ţii cont de tradiţie, vei oferi invitaţilor tăi fotografii cu voi doi sau chiar prăjituri făcute în casă şi puse în cutiuţe simpatice şi legate cu o panglică. Mărturiile de tip etnic sunt fie ciocolată elveţiană, prăjituri cu marţipan din Scandinavia, sake japonez sau vin bun de ţară românesc. Speciale sunt şi mărturiile homemade: săculeţi cu lavandă, lumânări homemade sau sticluţe cu boabe de cafea, miere sau beţişoare de scorţişoară. Dacă nunta are o tematică, te poţi gândi la vapoare de jucărie pentru nunţile de pe plajă sau semne de carte în formă de fulg de nea pentru evenimentele ce au loc iarna.

Aspectul este întotdeauna important, aşa că cel mai bine ar fi să găseşti o modalitate drăguţă de a ambala mărturiile: vorbeşte de la început cu furnizorul despre culori, panglici, borcane sau cutiuţe şi nu uita să personalizezi fiecare cadou cu o etichetă mică cu numele vostru şi data nunţii.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

2 thoughts on “Detaliile nunţii tale: Mărturiile”

  1. Am inteles ca obiceiul a aparut pe la 1400 in Italia. Nu ni se spune insa cand a aparut in Romania. Pentru ca la un moent dat…”Dacă vrei să ţii cont de tradiţie, vei oferi…”. Sunt curios care e traditia de care ar trebui sa tinem cont. Pentru ca e bine sa respectam traditiile, nu? Cum ar fi traditionalul Haloween, traditionalul Sfant Valentin si multe alte traditii. Toate cele bune.

  2. Aşa cum zici şi tu, românii au împrumutat multe obiceiuri de la alţii şi le-au făcut şi ale lor. Depinde de miri dacă acceptă obiceiuri ca dansul găinii sau furatul miresei, de exemplu, despre care eu stiu ca sunt pur romanesti. Cred că totul se reinventează cu fiecare nuntă şi se adaptează la firea celor doi miri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *