Despre succes, cu nefericire

Cu multele şi complicatele ei jocuri de societate, viaţa te poate face să te simţi adesea ca un puşti neajutorat, înarmat în faţa catastrofei iminente doar cu o praştie zdrenţuită şi o pereche de picioare zvelte. Iar guru-ul economic Malcolm Gladwell spune răspicat că asta ar putea fi mai mult decât suficient pentru a-ţi învinge frica de a-ţi fi frică. În noua lui carte, “David and Goliath”, autorul revoluţionarelor “Blink” şi “The Tipping Point” arată, în stilul lui aparte, care nu menajează conştiinţe aţipite, că mulţi dintre noi, în situaţii de criză şi îmboldiţi de panică, se împiedică în propria praştie, sfârşind cu cel puţin un picior vătămat. Astfel, nu doar că ne sabotăm orice şansă de reuşită, consolându-ne doar cu posibilitatea de a ne plânge de milă, dar îi permitem adversarului să beneficieze, fără efort, de auto-indusa înfrângere.

Bineînţeles, printre noi sunt şi acei “Davizi” care, agăţându-se cu toată puterea de muchiile tăioase ale speranţei, pun tot ce au în slujba clipei şi ţintesc decisiv în inamicul real – discriminarea, ignoranţa, teroarea, despotismul, agresiunea, resemnarea şi indiferenţa.

Lumea în care trăim este (des)compusă din conflicte inegale, astfel încât nu contează neapărat ce ai, ci felul în care te foloseşti de ceea ce ai sau în care compensezi lipsa a ceva pentru a depăşi obstacolele – fie că e vorba să-ţi găseşti un loc de muncă într-un domeniu pentru care nu eşti calificat (încă), să câştigi într-un sport pentru care echipa ta nu are datele fizice necesare, să-ţi alegi o facultate care să nu-ţi sufoce personalitatea sau să te faci auzit, într-o societate în care toţi se pare că au ceva important de spus.Potrivit lui Gladwell, geniul nu aparţine adaptabilităţii mediocre, ci neadaptaţilor, care-şi clădesc (fără frustrare sau resentimente) succesul pe fundaţia neajunsurilor, dificultăţilor sau complexelor lor.
The Tipping Point
Dislexici, persoane cu traume din copilărie, cu suferinţe nevindecate, supravieţuitori de război, minorităţi rasiale şi etnice, artişti neconvenţionali, oameni din medii neprivilegiate devin eroii lui Gladwell, în anti-poveşti, despre curaj, imaginaţie şi redesenarea limitelor. Nimic nu este fantezie, fiecare pagină a cărţii este o incizie pe viu în ţesuturile profunde ale încăpăţânării unor neadaptaţi de a nimeri cu praştia în plin provocările vieţii.Nu este o carte despre fericire, ci despre succes, care poate fi obţinut chiar şi atunci când viaţa nu s-a înghesuit să-ţi ofere prea multe motive pentru a zâmbi.
Blink: The Power of Thinking Without Thinking
Fie că se referă la realităţi istorice sau la experienţe profund personale, “David and Goliath” este un ghid alternativ de călătorie sufletească, nu pe linii drepte sau drumuri line, ci pe serpentine, pe cărări abrupte, care întâlnesc cerul cu pământul, prin peşteri întunecoase, al căror mister te copleşeşte, pe drumeaguri fără indicatoare, către oazele din deşert sau bănuţii de soare de pe gheţari.Malcolm Gladwell este un poet şi un teoretician aplicat al avantajului de a fi în dezavantaj…Nu este neapărat vorba despre a reuşi, ci despre dorinţa de a reuşi, mizând pe neînfricarea imperfecţiunilor tale. Iar, în cele din urmă, victoria va fi a celui mai slab!займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *