Despre semințele de cânepă

Cânepa a fost folosită decenii întregi pentru haine, sfoară și mase plastice, dar nu este de neglijat valoarea nutritivă pe care o deține. Cu cât beneficiile sale asupra sănătății devin tot mai cunoscute publicului larg, cu atât este de așteptat o creștere a cererii de cânepă sub formă de făină, ulei și semințe.Prietenii noștri de la Trăiesc Sănătos, ne împărtășesc din cunoștințele lor despre semințele de cânepă.“Din întreaga varietate de seminte comestibile, seminţele de cânepă reprezintă singura sursă de proteine asimilate complet de organismul uman. 65% din conţinutul total de proteină din sămânţa de cânepă o constituie proteina globulară numită edestină.Aceasta, uşor de digerat, este secretul unui sistem imunitar sănătos, deoarece are abilitatea unică de a stimula producerea de anticorpi împotriva agenţilor invazivi. Fiind aproape lipsită de fosfor, ajută în afecţiunile renale.Seminţele decorticate de cânepă sunt obţinute prin separarea mecanică a cojii de miez.Din punct de vedere al conţinutului nutritiv, seminţele de cânepă sunt mult mai valoroase decât seminţele de in, dovleac, susan sau soia, datorită conţinutului ridicat de proteine complete şi uleiului bogat în omega 6 şi omega 3.Două linguri de seminţe decorticate de cânepă reprezintă echivalentul unei linguri de ulei. Se recomandă în salate de fructe şi legume, musli sau pentru prepararea laptelui de cânepă.”Citiți articolul integral despre semințele de cânepă.De asemenea noi vă putem oferi cărți de bucate pentru a încerca acasă rețetele inedite.Cartea lui Kristen Suzanne conține rețete unice, pe care ea însăși le-a inventat, bazate pe semințe de cânepă, ulei și pudră proteică din cânepă. De asemenea sunt și fotografii color ale feluritelor mâncăruri din acest ingredient minune, pornind de la gustări rapide pentru copii până la rețete sofisticate realizate de Kristen, toate fiind foarte ușor de realizat.Cele 71 de rețete sunt de tip raw vegan și includ băuturi, snack-uri, sosuri și dressinguri, supe, rețete pentru masa de prânz și pentru cină, deserturi și mic dejun. De asemenea Kristen mai oferă 6 rețete “must have” pentru cei care sunt la început în acest fel de alimentație.


Denis Cicero deține un restaurant în New York, unul dintre cele mai în vogă pentru mâncărurile sale inedite. Cânepa, care are un gust asemănător cu alunele de pădure este incorporată în fiecare rețetă oferită de cartea de bucate a lui Cicero. Napolitane, salată fusilli cu ulei de cânepă, chiar și un desert delicios din banane și ciocolată, toate fiind oferite și în meniul restaurantului, sunt numai câteva dintre rețetele  inovative și nutritive pe care le puteți găsi aici.


The Hemp Cookbook oferă rețete care combină avantajele unice ale semințelor de cânepă cu alte alimente bogate în vitamine și minerale, fiind una dintre cele mai originale și sănătoase cărți de bucate. Un mic dejun cu clătite din cânepă, cine gourmet cu scoici umplute cu cânepă, precum și rețete festive bazate pe același aliment sănătos sunt doar câteva dintre ideile lui Todd Dalotto pentru o alimentație sănătoasă.Cartea mai conține de asemenea și informații nutriționale complete, precum și instrucțiuni cum ați putea să vă preparați uleiuri, făină, lapte și unt din cânepă.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *