Persuasivitate=Leadership

Persuasiunea in afaceri

În afaceri, una dintre cele mai importante abilități este aceea de a-i convinge pe ceilalți (colaboratori, angajați, viitori parteneri) să adere la ideile tale. Fie că este vorba despre un plan, o propunere sau o strategie, e nevoie de mai mulți adepți pentru a se dezvolta, deoarece dacă nu ai de partea ta susținerea oamenilor cu care lucrezi și dacă aceștia nu cred în ideile tale, atunci cu siguranță nu vei reuși să duci la bun sfârșit ce ți-ai propus. Puterea unui grup care luptă pentru același ideal este cel mai important atuu pe care îl dorești în echipa sau compania ta.

Pe de altă parte, imaginează-ți cum ar fi să folosești puterea de convingere și asupra ta atunci când ești nesigur pe alegerile pe care trebuie să le faci și mai ales atunci când nu ai suficient curaj.

cartea persuadableCartea Persuadable prezintă argumente foarte convingătoare referitoare la de ce este nevoie de o nouă mentalitate a liderilor (dar nu numai) și cum pot reuși aceștia să ajungă la schimbarea care le vor aduce cele mai bune rezultate. Persuasiunea, atunci când este cultivată duce la măiestrie, agilitate, influență și stare de bine. Pe scurt, este putere.

Pentru dezvoltarea acestei abilități este nevoie să introducem în viața noastră 3 virtuți esențiale: modestia, o minte deschisă și onestitatea intelectuală.

Autorul cărții Persuadable, Al Pittampalli, ne introduce persoane de succes care au reușit să aducă schimbări pozitive pentru organizațiile pe care le conduc, societățile în care trăiesc sau pentru ei înșiși. De la antreprenori din Silicon Valley, până la Abraham Lincoln și Mike Tyson, vei descoperi cum au învățat să folosească persuasiunea pentru a crește inovația, accelera schimbarea sau pentru a aduce oameni împreună.

Dacă îți dorești să afli mai multe despre persuasiunea în afaceri și despre puterea acesteia de a schimba în bine afacerea ta, te invităm să citești mai multe în cartea Persuadable a lui Al Pittampalli.

Mai multe cărți noi de leadership și management

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *