Delicatesă de căpșuni

Ingrediente

300g  de macarons de la  magazin1 lingură de extract de vanilie2 căni (500ml) de frișcă lichidă250g căpşuni, jumătățiJeleul de căpșuni2 ½ lingurițe de gelatină (praf)3 căni (750ml) de suc de afine/fructe de pădure½ cană (110g) de zahăr tosPentru  jeleu, puneți gelatina și 1 ½ ceașcă (125ml) de suc de afine într-un castron şi  amestecați până se omogenizează. Puneți deoparte  5 minute sau până când gelatina a fost absorbită.Puneți restul de suc ​​de afine şi zahăr într-o cratiţă la foc mediu şi amestecați până când zahărul se dizolvă. Aduceți  la fierbere, lăsați amestecul să fiarbă timp de 1 minut apoi luați-l de pe foc și adaugați gelatina, amestecând din nou. Lasați să se răcească timp de 20 de minute.Aranjaţi căpşunile la baza unui bol transparent cu un volum de 4 litri și turnați peste ele amestecul de jeleu.Băgați la frigider 2-3 ore până se răcește. Bateți frișca și adăugați în ea extractul de vanilie. Puneți macarons pe jeleu și apoi frișca. Ornați cu căpșune.Desert pentru 6-8 persoane.

O rețetă de Donna Hay:

Donna Hay este o celebră autoare din Australia, editor culinar, căreia îi aparțin numeroase bestsellere internaționale în domeniul gastronomic. Se remarcă prin simplitatea și în același timp rafinamentul preparatelor  sale, motto-ul ei fiind ‘ fast, fresh, simple’.Află mai mult despre Donna, care a realizat o emisiune culinară la Lifestyle Channel Australia: 

Mai multe rețete pentru deserturi.Mai multe cărți scrise de Donna Hayзайм онлайн rusbankinfo.ru

Author: aralya

Loving person, people watcher & listener, german teacher, enjoys working @Books Express Write me an e-mail at bogdana@books-express.ro

2 thoughts on “Delicatesă de căpșuni”

  1. Căpşunile sunt preferatele mele:X abia aştept să vină vara şi să pregătesc această reţetă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *