Deadwood – Adevăratul Vest Sălbatic

Deadwood
Deadwood, Dakota territories, anul 1876: Pistolarul legendar pe nume Wild Bill Hickcock și prietenul lui Charlie Utter se întorc în orașul Black Hills din Deadwood din Cheyenne, unde au fugit de o mulțime furioasă. Bill, îmbătrânit și bolnav, dar încă destul de capabil de a fi cel mai bun într-o luptă cu arme, vrea doar să fie lăsat în pace să bea și să joace cărți.

Însă, în acest oraș de mineri sfârșiți, vânători de recompense, prostituate, imigranți și o mulțime de alți antreprenori și criminali, el se găsește urmărit de un șerif vicios, un bărbat care vrea să se răzbune și de innebunita Calamity Jane. Plin de băuturi spirtoase, sex și violență, acesta este adevăratul vest sălbatic, care, însă, nu se aseamănă cu primele romane care i-au spus povestea.

Romanul Deadwood a stârnit atenția producătorilor de seriale și a fost transformat într-un serial difuzat de HBO, din 21 martie 2004 până pe data de 27 august 2006. Acesta a avut 3 sezoane a câte 12 episoade, care au fost scrise și produse de David Milch.

Serialul cuprinde un număr mare de personaje, printre care pot fi întâlnite și personalități istorice ca și personaje, cum ar fi Seth Bullock, Al Swearengen, Wild Bill Hickok, Sol Star, Calamity Jane, Wyatt Earp, George Crook, E. B. Farnum, Charlie Utter și George Hearst.

Unul din trailer-ele disponibile poate fi vizionat și mai jos:

De asemenea, el a fost tradus și în limba germană:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *