De ce Nu sunt bărbații de pe Marte și femeile de pe Venus

Inegalitatea dintre sexe a fost susținută de către cercetătorii din anul 1980 cu argumentul că diferențele neurologice vin din nivelul de testosteron.Acesta se dezvoltă în a opta săptămână a fetusului și acționează dimensiune relativă a emisferelor din dreapta și stânga creierului și corpul callosum care face legatura între cele două. Astfel, în urma acestui șoc emisfera stângă a bărbaților este atacată, ceea ce înseamnă că cea dreaptă se va dezvolta mai bine. Emisfera dreaptă este responsabilă pentru aptitudinile artistice și înclinația spre matematică. Femeile, de cealaltă parte, au parte de comunicare mai bună între emisfere, de unde se explică motivul pentru care fetițele încep să vorbească mai repede decât băieții și sunt mult mai organizate.Cordelia Fine, doctor academician în psihologie, susține că această teorie nu a fost cercetată îndeajuns de bine și că în zilele noastre tehnologia este mult mai avansată și ar putea demostra că teoria nu este validă.În cartea sa Delusions of Gender, ea analizează de unde provine de fapt diferența dintre mentalitatea femeilor și cea a bărbaților. Autoarea susține că multe din argumentele lui John Gary (autorul cărții Men Are From Mars, Women Are From Venus Book Of Days) sunt stereotipuri și că ideile lui, la fel ca teoria din 1980, nu pot fi demonstrate științific. Atitudinea sa categorică împotriva ideilor lui Gary sunt temperate datorită stilului său glumeț și jucăuș de a scrie. Părerea ei este că nu există diferențe neurologice între sexe, iar variațiile care există sunt destul de mici pentru a afecta mentalitatea și modul de a acționa. Mințile noastre nu sunt prizonierele sexelor ori ale genelor, ci ale culturii, societății și educației în care noi evoluăm.Băieții sunt învățați de mici că trebuie să poarte albastru și să se joace cu masinuțe, iar fetițele să poarte roz și să se joace cu păpușile. Deci, copiii nu moștenesc diferențele intelectuale, ci le învăță pe parcursul evoluției lor.De asemenea, copiii sunt rezultatul a ceea ce crede societatea că ar trebui să fie un băiețel sau o fetiță si pentru că sunt încurajați să devină într-un anumit fel. Argumentele prezente în cartea Cordeliei Fine sunt bine explicate și prezentate într-un mod plăcut și pe înțelesul tuturor.Concluzia este că femeile pot citi hărți, iar bărbații pot empatiza și plânge, dacă își doresc acest lucru.Și asta pentru că vin, totuși, de pe aceeași planetă.займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

3 thoughts on “De ce Nu sunt bărbații de pe Marte și femeile de pe Venus”

  1. Ma bucur ca scrieti pe un blog despre carti, dar minimele reguli gramaticale, de scoala generala, sunt uitate. Inainte de ” dar, iar, insa, ci” se pune virgula.

  2. Vă mulțumim pentru corectură. Vă asigur că noi luăm foarte în serios gramatica, dar nimeni nu este perfect.

  3. Cred ca adevarul e, ca de obicei, undeva la mijloc. Unele diferente, probabil majoritatea, sunt generate de societate, dar exista si diferente fiziologice evidente, care rezulta in anumite predispozitii catre anumite comportamente, tipare de gandire, etc. Bineinteles, asta atata timp cat vorbim de medii, nu de indivizi. Ca sa iau exemplu de la finalul articolului, as spune ca probabil ca, si in lipsa acestor conditionari sociale, unei femei medii i-ar fi ceva mai dificil sa citeasca o harta iar unui barbat mediu ceva mai dificil sa empatizeze si sa planga. Insa individul pe care-l ai in fata intr-un moment sau altul e posibil sa nu fie “mediu” sau, chiar daca e, sa fi dorit sa depuna efortul necesar pt. a trece peste aceste dificultati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *