De ce eșuează rezoluțiile de început de an

La începutul anului chiar avem o motivație puternică pentru a face lucrurile altfel sau pentru a aduce o schimbare în viața noastră. Și totusi, foarte mulți dintre noi risipim această oportunitate.

Pe scurt, cele mai multe rezoluții nu se îndeplinesc deoarece nu sunt destul de importante pentru noi

leadingConform cărții autorului Stewart Friedman, Leading the Life I Want, există 4 măsuri practice pe care le poți lua pentru dezvoltarea ta ca lider în acest an.

1. Identifică cea mai importantă abilitate pe care vrei să te concentrezi. Gândește-te pentru început ce este important pentru tine, creează o imagine clară, simplă și focusată asupra schimbării. Astfel, va fi mai simplu să iei măsuri realiste.

2. Ce înseamnă dezvoltarea acestei abilități pentru oamenii importanți din jurul tău? Cu alte cuvinte, care ar fi impactul performanței tale pentru echipa ta și pentu viața ta personală. Astfel, vei realiza dacă ceea ce ți-ai propus este cu adevărat în avantajul tău și al echipei.

3. Vino cu o idee clară despre ce ai putea să faci pentru a construi această abilitate și notează-ți ce ai decis. Astfel, vei pune baza către îndeplinirea ei și va fi mai greu să renunți la plan.

4. Încearcă să angajezi mai multe persoane în planul tău. Ca și cum ai avea un antrenor personal, te asiguri persoanele din jurul tău tet vor sprijini să te ții de ce ți-ai propus.

 

Stewart Friedman este și autorul cărții Total Leadership.

Mai multe titluri din această categorie:

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *