Ce aduce bun rutina?

Cele mai importante companii se concentrează pe un singur lucru şi îl fac corect şi bine. Se specializează pe ceva anume şi se perfecţionează, astfel că, în timp, acestea devin extrem de profitabile, faimoase şi foarte solicitate de către public. Acum, oare acea concentrare pe un singur lucru nu duce la plictiseală, la insatisfacţie şi monotonie? Nu neaparat, şi vom vedea de ce.

Ai observat că unele dintre cele mai bune idei îţi vin atunci când faci un lucru obişnuit, de exemplu, un duş? Când eşti tu singur, în linişte, cu gândurile tale, mintea are timp să se relaxeze. La fel se întâmplă şi cu angajaţii, au parte de aceeaşi relaxare atunci când se specializează asupra unui singur lucru, li se dă o formulă pe care o pun în practică în toate cazurile de rutină şi gata.

  

Dăm ca exemplu compania din Nashville, Ethnos3, care este specializată în prezentări Power Point şi Keynote. Făcând un singur lucru, se concentrează pe sistematizarea procedeelor într-un mod mult mai eficient decât alte companii. Angajaţii de aici sunt extrem de organizaţi şi şi-au perfecţionat metodele de lucru, sunt mult mai creativi şi au timp să analizeze toate aspectele unui proiect. Pentru ei rutina conduce la rezultate creative şi uimitoare. Când oamenilor li se spune ce procedură să urmeze pentru lucrurile plictisitoare, nu se mai îngrijorează în legătură cu ceea ce trebuie să facă şi îşi dedică atenţia şi timpul pentru a construi ceva remarcabil.

Sistemul unei companii nu este inamicul creativităţii, ci din contră, ajută mintea umană să se dezvolte şi să găsească noi căi de a realiza ceva ingenios. În urma unor teste create de Kathy Kolbe, specialistă în comportamentul uman şi autoarea a numeroase cărţi de specialitate, s-a demonstrat că fiecare om deţine câte puţin din următoarele calităţi:

1. “Fact Finder“, cel căruia îi place să caute şi să obţină informaţii înainte de a lua vreo decizie;

2.”Follow Through” face referire la respectarea sistemelor, a structurii şi a rutinei în cadrul unei companii/organizaţii;

3. “Quick Start” arată înclinaţia cuiva de a începe lucruri noi;

4. “Implementer” măsoară abilitatea unei persoane de a inova.

Astfel, toţi avem un stil dominant de a acţiona. Spre exemplu, mulţi adoră să înceapă lucruri noi, dar se plictisesc rapid de detalii şi de sistem şi tot aşa. Fiecare are ritmul său, talentele sale, capacităţile sale şi este important să ştim cum să le folosim în diferite circumstanţe.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *