De ce ai nevoie de un business coach

Steven Spielberg nu este doar naşul lui Drew Barrymore, ci şi mentorul ei. Jay Z a sprijinit-o pe Rihanna încă de la începuturile carierei ei. Lindsay Lohan, una dintre cele mai instabile dive de la Hollywood, este îndeaproape supravegheată de Oprah ca să nu mai recurgă la droguri.

La fel ca în entertainment şi-n viaţă, şi în business, cei pe care-i considerăm acum cei mai de succes oameni ai planetei, au avut la rândul lor mentori care i-au încurajat şi sfătuit. Steve Jobs l-a avut alături de el pe Bill Campbell. Bill Gates şi Paul Allen de la Microsoft au fost ajutaţi şi sfătuiţi de inventatorul primului PC, Ed Roberts. Guru-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a fost deseori văzut în compania lui Steve Jobs pe străzile din Palo Alto.

Un business coach te ajută aşa cum antrenorul ajută o echipă de fotbal sau de hockey: motivează, oferă nişte ponturi pe care numai cineva cu experienţă le poate da, te învaţă cum să-ţi atingi potenţialul. Un business coach instruieşte, încurajează şi provoacă. Nu îţi oferă doar o consultaţie  şi nu va face niciodată munca pe care tu trebuie să o faci. Iar faptul că te decizi să recurgi la serviciile unui astfel de profesionist nu trebuie văzut ca o slăbiciune sau ratare, el este semnul clar al succesului.

Cele două momente când ar trebui să-ţi pui problema muncii cu un business coach sunt: 1. atunci când în afacerea ta nu se întâmplă nimic sau, mai rău, dai înapoi şi 2. când ţi se întâmplă totul deodată; înregistrarea unui succes foarte mare, atunci când nu eşti pregătit să îi faci faţă, poate fi o provocare imensă.

Un business coach te ajută să-ţi revii din inerţie şi te face să-ţi regăseşti motivaţia, te provoacă să încerci lucruri noi şi-ţi va insufla curaj să fii creativ. El va şti cum să te facă să te simţi în siguranţă, astfel încât să-ţi poţi testa ideile şi teoriile şi să poţi depăşi blocajele mentale şi financiare.

Ca start-up, poţi beneficia de pe urma unui business coach astfel: stabilind sisteme şi proceduri pentru dezvoltare, planificând şi implementând iniţiativele de marketing, stabilind parametrii pentru training-ul personalului şi livrând cele mai bune servicii clienţilor.

Atunci când afacerea ta este puternică şi tu eşti pregătit să o duci la nivelul următor, un business coach te ajută să eviţi greşelile comune, te pregăteşte pentru creştere durabilă, asigurându-se că tot ce construieşti se realizează pe principii solide. Vei reuşi cu ajutorul lui să găseşti noi portiţe de dezvoltare şi ce e şi mai important e că vei căpăta un fel nou de a-ţi înţelege afacerea, astfel încât să vezi şi să profiţi de oportunităţi care îţi apar în cale. Odată ce perspectiva devine mai amplă, cresc şi vânzările, şi profiturile.

Mentori celebri

Business coaching la tine acasă Inspirație pentru motivație займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *