Dăruitul ne face mai sănătoși


Încă de la o vârstă fragedă suntem învățați că este mai bine să oferim, decât să primim, însă, până în prezent nu am avut nicio dovadă științifică. Acum, oamenii de știință au descoperit una.

Numai contemplarea generozității ne întărește imunitatea. Când studenții de la Harvard au vizionat un film despre Maica Tereza îngrijând orfanii, numărul de anticorpi din salivă a crescut. De asemenea, când studenții au fost rugați să se concentreze pe momentele în care au fost iubiți sau iubeau pe cineva, nivelul anticorpilor a rămas ridicat pentru o oră.

Într-un alt studiu, centrii plăcerii din creier s-au evidențiat atunci când persoanele cercetate marcau pe o foaie organizațiile unde doresc să doneze anumite sume de bani.

Ficțiune

De asemenea, generozitatea poate reduce riscul de atac de cord. Problemele cardiace sunt strâns legate de numărul pronumelor de persoana I folosite într-un discurs. Cel mai bun sfat? Să îi asculți pe ceilalți și să îți creezi relații – conexiunile sociale ne scad riscul de a muri de o afecțiune a inimii.

Oamenii care suferă de durere cronică au înregistrat scăderi ale intensității și ale depresiei când au încercat să comunice cu cei care au simptome similare. Într-unul din studii, durerea a fost redusă cu 13%, iar cercetătorii cred că eliberarea de endorfină poate explica fenomenul.

Cărți pentru copii:

Cărți ilustrate

Cărți audio

Cărți gastronomie

Arts & Crafts

MuzicăLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *