Dacă te sperie, atunci e bine

Ce te sperie cel mai tare?

Și nu mă refer la fobiile mai des sau mai rar întâlnite, dar pe care se poate să nu le trăim într-o zi obișnuită. Mă refer la temerile de zi cu zi care te împiedică să respiri câteva momente, te fac să îți simți inima în gât sau un nod care te blochează cu totul. De cele mai multe ori sunt acțiuni pe care persoanele din jurul tău le pot întreprinde fără nici un efort. Poate fi începutul unei conversații cu o persoană nouă, criticile sau laudele pe care nu știi să le primești, sau teama de ridicol, motiv pentru care încerci să te faci nevăzut în mulțime. În general, tot ce ține de lipsa încrederii în tine și teama de a da greș. Te gândești că nu o să iasă cum ți-ai propus, că o să te simți incomod și că o să creezi o imagine greșită despre tine. Tu, de fapt, nu ești așa stângaci, ai fi putut să spui lucrurile mai bine, etc. etc.

Sunt sigură că întotdeauna ai privit atitudinea aceasta ca un dezavantaj în relațiile tale cu ceilalți și mai ales ca o piedică în calea reușitei profesionale. Nu este deloc așa; de multe ori, constrângerea (chiar și cea pe care ți-o atragi singur) poate fi o sursă de inspirație, te pune mereu la încercare, te trezește din amorțeală și te face mai bun pentru că trebuie să fii mereu în gardă.

Acesta este felul tău de a fi, iar constrângerea nu trebuie privită ca o renunțare la ceva ci ca o modalitate de a obține ce ai nevoie.

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *