Cursuri şi ateliere pentru copii

Ştim că ne citesc şi părinţi aşa că, după ce v-am dat câteva sugestii de cursuri pentru adulţi, azi vă facem propuneri de ateliere şi alte evenimente pentru copii.

Un curs de franceză pentru copii începe pe 4 aprilie la Institutul Francez din Bucureşti. În acadrul acestui atelier, copiii de diferite vârste pot lua lecţii de franceză într-un mod creativ, amuzant şi motivant.

Şi Institutul Cervantes organizează, din aprilie până în iunie, cursuri pentru copii şi adolescenţi pe grupe de vârstă şi niveluri de cunoştinţe de spaniolă.

Fundaţia Calea Victoriei vine cu mai multe propuneri de ateliere special concepute pentru copii: Atelierul de cultură cinematografică începe pe 9 mai, cel de fotografie pe 25 aprilie, iar Primii paşi în actorie începe tot pe 25 aprilie 2015.

Un curs special pentru copii, dar care încurajează şi lucrul în echipă cu un adult este cursul de modelaj – Portrete în lut ce începe pe 5 aprilie la Centrul de artă Mora. Practic, atelierul de 12 şedinţe se va concentra pe proporţiile figurii umane şi diversele ei abordări, iar această joacă cu formele şi volumele va fi un mod de eliberare de fanteziile noastre în raport cu lumea.

Muzeul Ţăranului Român organizează permanent ateliere de creativitate pentru copii şi invită şcoli şi grădiniţe la desenat, pictat, poveşti, cusut şi ţesut. Cursurile au început la 1 octombrie, dar există şi cursuri de vară unde copiii vor avea parte de pictura pe diferite suporturi, pictura pe sticlă, atelier de hârtie manuală, lecţii de etnologie, croit sau ţesut.

La Muzeul de Istorie Naturală Grigore Antipa copiii pot învăţa în cadrul Atelierului de desen şi pictură să studieze după colecţiile permanente ale muzeului, mulaje sau documentări subiecte din fauna României şi cea mondială.

Un curs inedit are loc la Asociaţa Da’ De Ce şi se numeşte Atelierul de filosofie pentru copii ce-şi propune ca, plecând de la texte din literatura pentru copii, să dezvolte abilităţile de gândire critică şi argumentativă ale micuţilor. Temele abordate până acum în cadrul atelierelor au fost curajul şi frica, sufletul şi mintea sau puterea cuvintelor.

La Fabrica de Talente începe pe 28 martie un Atelier de creaţie literară pentru copii de 10-13 ani. În cadrul acestuia, copiii vor învăţa cum să utilizeze corect limba română în scris şi oral, să-şi dezvolte capacitatea de exprimare şi cum să fie clari în argumentare.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *