Cum se nasc tendințele din modă

chanel 2016

Există o întrebarea legată de modă care mi-a stat mult timp în gând. Cum se nasc tendințele și cum se face că la Săptămânile Modei, în prezentările tuturor designerilor, există aceleași elemente must-have?

Se pun de acord? Comunică între ei? Există o autoritate de unde își iau informațiile?

Răspunsul la această întrebarea l-am aflat în cadrul unei întâlniri Style Conversations cu Irina Markovits. Irina ne-a povestit procesul prin care ajung toate prezentările să fie asemănătoare.

Moda este influențată de foarte mulți factori: de artă, dezvoltare tehnologică, modificările politice, moda străzii, tendințele sociale pe care le trăim, dar mai ales de nevoile consumatorului. Există agenții (de exemplu WGSN) care adună aceste informații, realizeză studii și analizează potențialul fiecărui trend, pe care le comunică apoi mai departe.

Atfel, designerilor nu le vin aceleași idei, însă consultă aceleași studii cu privirea la modul în care a evoluat societatea față de sezonul trecut. Apoi, designerii au mizat întotdeauna pe reinventarea pieselor clasice și pe recomandările colegilor inovatori din domeniu.

Sursa foto: Vogue.fr

Promo 40%

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *