Cum să-ți petreci primele 10 minute ale zilei

“Mise-en-place este religia tuturor bucătarilor de primă clasă,” a scris Bourdain în celebra lui carte Kitchen Confidential. “Ca bucătar, postul de lucru, condiția lui și momentele de pregătire, sunt o extensie a sistemului nervos….Universul este în ordine atunci când masa de lucru este pregătită.”

Care este primul lucru pe care îl faci când ajungi la biroul tău? Pentru cei mai mulți dintre noi verificarea e-mailurilor sau ascultarea mesajelor vocale au devenit activități automate în fiecare dimineață. Din mai multe motive, acestea sunt modurile cele mai greșite în care ne putem începe ziua. Ambele activități îți pot distrage focusul și îți aduc în atenție prioritățile altora. Ele sunt echivalentul acțiunii de a intra în bucătărie cu gândul de curăța niște oale sau a desfunda o scurgere, când tu de fapt trebuie să faci un sufle.

O abordare mai bună a dimineților ar fi să le începi cu o listă scurtă de taskuri pentru ziua respectivă. Un mise-en place intelectual, cum ar veni. Bourdain vizualizează execuția perfectă înainte de a începe realizarea unei farfurii. În mediul de afaceri, acest principiu se poate aplica astfel: în fiecare dimineața gândește-te că ziua este pe sfârșite și tu te pregătești să pleci de la serviciu cu un imens sentiment de mulțumire, întrebă-te ce realizare te poate face să te simți astfel și încearcă să opții acest lucru în ziua care urmează.

Apoi – și asta este foarte important- creează un plan de atac, transformând toate taskurile complexe în acțiuni specifice.

David Allen, un guru al productivității, recomandă să începem fiecare punct de pe listă cu un verb, care ne va ajuta să vedem concretizarea dorințelor noastre.

Studiile arată că atunci când este vorba despre obiective, cu cât sunt mai specifice cu privire la ce vrem să realizăm, cu atât mai mult cresc șansele ca ele să fie duse la îndeplinire. Dacă avem fiecare pas planificat în avans, vom reduce astfel complexul de gândire din cursul zilei și amânare va fi mai puțin probabilă.

În final, prioritizează obiectivele din listă!

Tot acest exercițiu durează mai puțin de 10 minute. Însă, este o practică care te va ajuta să te organizezi mai bine și să duci la îndeplinire tot ce îți propui.

Aceste idei îi aparțin lui Ron Friedman,  fondatorul ignite80, o firmă de consultană carre ajută lideri să construiască organizații puternice și autorul cărții, The Best Place to Work: The Art and Science of Creating an Extraordinary Workplace.

Twitter: @ronfriedman.

Citește pe larg în Harvard Business Review

Author: aralya

Loving person, people watcher & listener, german teacher, enjoys working @Books Express Write me an e-mail at bogdana@books-express.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *