Pastrează-ți clienții aproape

Cele mai de succes afaceri sunt acelea care își pliază atât produsele, serviciile cât și comunicarea pe nevoile clienților, construirea unei relații bazată pe încredere fiind temelia unei colaborări benefice pe termen lung.Pentru loializarea clienților companiile concep și implementează programe eficiente, ce se derulează în forme simple și pun accent pe valoarea serviciilor și pe credibilitate.

Jill Grifin, cunoscută ca “The Loyalty Maker”, ne provoacă să trecem în revistă cele douăsprezece principii ale loialităţii și să le punem în practică, ceea ce nu este foarte greu dacă o facem sistematic:

 1. Construieşte loialitatea echipei tale.
 2. Aplică regula 80/20.
 3. Cunoaşte nivelurile de loialitate şi asigură-te de parcurgerea lor.
 4. Mai întâi serveşte. Apoi vinde.
 5. Caută insistent motivele de nemulţumire ale clienţilor.
 6. Devino şi rămâi prompt.
 7. Cunoaşte definiţia valorii clientului tău.
 8. Recâştigă clienţi pierduţi.
 9. Utilizează canale multiple pentru aţi servi acelaşi client bine.
 10. Oferă-le celor din linia întâi abilităţile de a perfoma.
 11. Colaborează cu furnizorii/partenerii tăi.
 12. Stochează datele clienţilor tăi într-o bază de date centralizată.

În ceea ce privește prezența online, website-ul are o importanță majoră în fidelizarea clienților. Elementele cheie ce conferă eficiență unui website sunt design-ul, structura, conținutul și securitatea. Clienții trebuie să navigheze cu ușurință și trebuie să poată finaliza comenzile în cât mai puțini pași. De asemenea, sunt foarte importante strategiile de marketing și managementul relațiilor cu clienții.Printre cele mai importante motive pentru care clienții apelează la magazinele online se află dorința de a obține cât mai multe informații și să aibă un spectru larg de alegere. Mai mult, ei doresc sa achiziționeze produse și servicii cât mai simplu, rapid și comod.O recomandare utilă în procesul de fidelizare a clienților este ca oamenii de marketing să realizeze strategii  ce integrează opinii și sfaturi ale consumatorilor actuali. Pe lângă bonusuri, carduri de fidelitate și alte mijloace eficiente de loializare, clienții au nevoie de informații credibile, care să îi ajute în procesul de luare a deciziilor.Cumpărătorii vor avea posibilitatea de a cântări opțiunile pe care le au atunci când realizează achiziții de  produse și servicii.

Mai multe cărți despre managementul relațiilor cu cliențiiзайм онлайн rusbankinfo.ru

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *