Cum să păstrezi armonia în cadrul căsniciei

Căsătoria este un act de iubire, angajament și responsabilitate. Într-o căsnicie fiecare partener trebuie să ia în considerare sentimentele și opiniile celuilalt, fiind conștient că pentru a menține armonia conjugală, fiecare trebuie să asculte, să dăruiasca, să-și dezvolte răbdarea, ascultarea, atenția și discernământul. Orice relație de lungă durată are nevoie de o temelie bazată pe iubire, acest sentiment fiind o adevărată binecuvântare. Oamenii care iubesc sunt întregi și reușesc să nu mai trăiască pe jumătate.

După o anumită perioadă de timp petrecută în cuplu este inevitabil să nu intervină schimbarea și de multe ori anumite neînțelegeri. Însă problemele pot fi depășite atunci când cei doi conștientizează cauzele acestora și sunt dispuși să lucreze pentru a le elimina. Relațiile de cuplu sunt extraordinar de complexe, îmbunătățirea și consolidarea lor fiind imposibile fără voință și fără bucuria dragostei. John Gottman specialist în relațiile de cuplu este recunoscut pentru activitatea sa privind cercetările în domeniul căsătoriei, Gottman fiind profesor de psihologie la Universitatea din Washington, unde a fondat “Laboratorul de Cercetare a Familiei”, de asemenea, cunoscut sub numele de “Laboratorul Dragostei”. Cartea The Seven Principles For Making Marriage Work este rezultatul unor riguroase cercetări realizate asupra a peste 650 de cupluri, în decursul a mai multor ani și reprezintă un ghid esențial pentru oricine își dorește o relație armonioasă.

Principiile enunțate de Gottman despre cum să faceți o căsnicie să funcționeze armonios:

1.Îmbunătățiți harta iubirii – descoperă-ți partenerul de viață până în cele mai mici detalii, pentru a te putea mișca în aceeași direcție cu el, pentru a putea fuziona unul cu celălalt.

2.Hrăniți constant sentimentele de afecțiune și admirație.

3.Nu vă îndepărtați unul de celălalt în momente dificile, ci orientați-vă unul către celălalt.

4.Lăsați partenerii să vă influențeze.

5.Nu vă neglijați problemele care pot fi rezolvate.

6.Depășiți blocajele.

7.Construiți-vă o lume a voastră, bazată pe un sistem comun de valori.

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *