Cum să ne organizăm eficient frigiderul

Cartea Waste free kitchen handbookCei mai mulți dintre noi acordă o atenție mai mare aranjării PE frigider a magneților sau desenelor copiilor, decât pentru organizarea alimentelor într-un mod corect ÎN frigider. Eu înțeleg foarte bine acest fenomen al magneților și în nici un caz nu mi se pare inutil, ba chiar îl încurajez :). Însă, în ultima vreme am început să fiu mai atentă la cantitățile mari de alimente care ajung la coșul de gunoi înainte să le pot folosi în vreun fel. Astfel, am ajuns să mă documentez despre modul corect în care ar trebui să aranjez mâncarea în frigider ca să fie cât mai eficient ca și spatiu, dar și să ajung să învăț exact care sunt cantitățile de care am nevoie pentru a nu mai cumpăra în plus.

Cartea Waste-Free Kitchen Handbook mi-a răspuns la foarte multe întrebări, iar unele dintre lucrurile pe care le-am învățat de aici au fost:

  • Temperatura corectă la care ar trebui setat este în jur de 4-5 grade celsius.
  • În partea de sus a frigierului temperatura este ceva mai ridicată, astfel, acolo ar trebui să punem alimente care se alterează mai greu, băuturi și resturile de mâncare.
  • Partea de jos este mai potrivită pentru cărnuri și alimente ușor persabile.
  • În compartimentul central ar trebui să își facă loc brânzeturile, ouăle și lactatele (chiar dacă toate frigiderele au locul lor special pe ușă pentru ouă, cel mai bine este să le păstrați în partea centrală).
  • Sertarele ar trebui împărțite astfel: unul cu un nivel ridicat de umiditate și unul cu umiditate scăzută. Majoritatea frigiderelor moderne oferă posibilitatea de a ajusta nivelul umidității din interiorul sertarelor. Dacă nu aveți această funcție este suficient să lăsați unul dintre setare întredeschis și acela va avea umiditate mai scăzută. Dacă aveți un singur sertar ideal ar fi să îi oferiți un nivel ridicat de umiditate, iar fructele să le puneți în centrul frigiderului.
  • În setrarul cu umiditate ridicată depozităm fructele și legumele care se strică repede pentru a le permite să respire cu usurință.
  • Sertarul cu umiditate ridicată îl rezervăm pentru majoritatea legumelor. Structura acestora este dată de apa din interiorul lor, iar dacă le ținem într-un mediu umed acestea se vor păstra mai mult timp.
  • Pe ușa frigiderului n-ar trebui să punem nimic perisabil. Acolo păstram loc pentru băuturi, conserve sau alimente pe care le vom consuma în aceeași zi în care le-am cumpărat.

Autoarea cărții, Dana Gunders este om de știință și susține un stil de viață mai atent la mediul înconjurător și la organizarea meselor în așa fel încât să irosim/aruncăm cât mai puțină mâncare.

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *