Cum să înveți eficient

Abilitățile de învățare pot fi dezvoltate cu ajutorul unor tehnici ce sunt la îndemâna oricui. Realizându-se în faze, procesul de învățare presupune o bună organizare a informațiilor și o implicare a mai multor simțuri. Dacă nu știai, există mai multe stiluri de învățare, fiecare adoptându-l pe acela care îi aduce rezultate optime: stilul vizual, stilul auditiv şi stilul kinestezic. Pentru a acumula noi cunoștințe într-un mod rapid, există o serie de strategii și tehnici, menite să ajute la stocarea și procesarea informațiilor.În ceea ce privește stilul vizual de învățare, acesta se bazează pe transformarea informațiilor în date vizuale. Această tehnică se bazează pe internalizarea acestor date într-un mod detaliat, prin sublinierea cu diferite culori a ideilor principale sau a formulelor care trebuiesc să fie memorate. Mai mult, este indicat să se folosească foi sau cartonașe colorate, diagrame, hărți și alte materiale pe care să fie scrise notițele.Stilul auditiv de învățare presupune citirea și repetarea informațiilor cu voce tare. De asemenea, acest stil este potrivit pentru învățarea alături de alte persoane, fiecare exprimând și explicând informațiile care trebuiesc să fie reținute (se pot realiza diferite jocuri de rol). Stilul kinestezic implică strategii de învățare ce utilizează mișcarea și atingerea. În timpul învățării este recomandată plimbarea sau realizarea unor activități ce par fără legătură cu subiectele pe care trebuie să le înveți: poți să te balansezi de pe un picior pe altul, să desenezi sau să te joci cu anumite obiecte. O activitate mai complexă ar fi ca în timp ce înveți să efectuezi anumite mișcări de dans sau chiar să concepi o mică reprezentație teatrală ce ajută enorm la dezvoltarea memoriei de lungă durată.Indiferent de stilul tău de învățare, important este să fii întotdeauna creativ și să transformi această activitate într-una care îți face plăcere cu adevărat. Întotdeauna trebuie să ai un scop bine definit și să încerci ca experiența ta de învățare să nu fie percepută ca o corvoadă.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

2 thoughts on “Cum să înveți eficient”

  1. si mai e metoda de invatare cu muzica la maxim, daca ati auzit de ea. adica sigur ati auzit, da’ nu stiu daca exista dovezi ca si functioneaza.. cine are vreun pruncut rocker sigur stie despre ce vorbesc.

  2. Detin si recomand ‘Thinking Skills’ de la Cambridge University Press. Mi-a fost utila in timpul facultatii si cred ca e o carte folositoare pentru orice student, indiferent de domeniul pe care-l studiaza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *