Cum să înfruntăm coşmarurile şi temerile copilăriei

La fel ca mulţi cercetători, copiii se întreabă adesea de ce visăm, dar întrebarea de ce avem coşmaruri este pe atât de uimitoare pentru oamenii de stiinta (unii dintre cei mai inteligenţi adulti), pe cât de exasperantă este pentru copii. Coşmarurile şi frica de întuneric sunt printre cele mai comune temeri ale copilăriei, atât pentru copiii care se confruntă cu ele, cât şi pentru părinţii care se simt neajutoraţi în încercarea de a le stopa.

Liniers refuza să igonore temerile din copilărie şi prefera să le abordeze, în volumul sau, într-un mod spiritual, cu încurajări şi imaginaţie.

Tocmai aceste temeri sunt explorate de premiatul caricaturist şi ilustrator argentinian Liniers in What There Is Before There Is Anything There: A Scary Story, un volum ilustrat minunat, care abordează cu umor negru familiarele temeri nocturne, luându-le în acelaşi timp în serios într-o manieră înfricoşătoare, dar simpatică, care admite că acele temeri sunt reale, chiar dacă nu se bazează pe ceva adevărat. Până la urmă, una dintre cele mai mari nedreptăţi ale copilăriei este trecerea repetată prin experienţa de a nu fi crezut de adulţi, de a nu-ţi fi validate temerile, fanteziile şi ceea ce crezi că este adevărat, doar pentru că eşti copil.

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *